Szülõk, figyelem: vasárnap éjszaka módosult a nyilatkozat, amely a gyerekeken elvégzett gyorstesztek elvégzésére hatalmazza fel az iskolákat

Az Egészségügyi Minisztérium módosította azt a nyilatkozatot, amellyel a szülők beleegyezésüket adhatják arra nézve, hogy a hétfőn újrainduló iskolai tevékenysége alatt a gyerekeiken gyorstesztet végezhessen az iskolai egészségügyi személyzet.

Hírdetés

Az erről szóló rendeletet vasárnap 23:00 órakor adták ki, tehát mindössze egy órával azelőtt, hogy elkezdődött volna a nap, amelyen a diákok többsége az online oktatás után visszatér az iskolapadokba.

A dokumentum szerint az a szülő, aki beleegyezik abba, hogy gyerekén antigén-tesztet végezzenek, választhatja azt, hogy mindez történhet az ő jelenlétében, vagy anélkül is.

A minisztérium korábbi rendeletének értelmében az iskolákban kötelező lesz a gyorstesztek elvégzése azokon a gyerekeken, akik a koronavírus valamely lehetséges tünetét produkálják óra közben, vagy kapcsolatba kerülnek olyan személlyel, akiről kiderül, hogy hordozza a vírust. A nyilatkozat letölthető az Edupedu oldaláról.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »