Szovátán nyaraltak a VI. Jancsó Benedek történelmi emlékverseny döntősei

Szovátán nyaraltak a VI. Jancsó Benedek történelmi emlékverseny döntősei

Július 1-4. között a szovátai Teleki Oktatási Központban nyaraltak a hatodik alkalommal megszervezett Jancsó Benedek történelmi emlékverseny döntős csapatai, köztük csíkszentdomokosi, etédi, gyergyóalfalvi, gyimesközéploki, lemhényi és varsolci diákok felkészítő tanáraikkal együtt.

Az erdélyi általános iskolásoknak szóló kétfordulós verseny főszervezője a magyarországi Jancsó Alapítvány, aki a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának együttműködésével, valamint a Bethlen Gábor Alap támogatásával egész tanévben tartalmas programsorozatra invitálta a versenyre benevezett csapatokat. Az ősszel meghirdetett verseny első fordulójára beküldött legjobb tíz pályamunka szerzői tavasszal a döntőben is bizonyíthatják történelmi tudásukat, színészi rátermettségüket, majd ugyanezen csapatok júliusban (már második éve) együtt nyaraltak Szovátán, és augusztus végén budapesti jutalomkiránduláson vesznek részt Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnökének meghívására.

Hírdetés

Az idei verseny témája I. (Szent) László és Könyves Kálmán uralkodása volt. A döntőre április 30-án került sor a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben, ahol az első díjat a búzásbesenyői Dósa Dániel Általános Iskola csapata nyerte, a második díjat a csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskola csapata érdemelte ki, harmadik helyen pedig az érszőlősi 1. számú Általános Iskola csapata végzett.

Forrás: jancsoalapitvany.hu

The post Szovátán nyaraltak a VI. Jancsó Benedek történelmi emlékverseny döntősei appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »