Svájci-magyar, értékelések: "ami eddig jellemzett minket, az most hiányzott"

Svájci-magyar, értékelések: "ami eddig jellemzett minket, az most hiányzott"

A magyar gólszerző Varga Barnabás szerint a hajrában hátrányban már muszáj volt kockáztatni, Sallai Roland elárulta, miről konzultált játék közben folyamatosan a szövetségi kapitánnyal. Értékelések a Svájc elleni Eb-vereség után. Szalai Attila elárult egy fontos taktikai utasítást, amit viszont nem sikerült betartani.

A labdarúgó-Eb-n első mérkőzésén 3-1-es vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott, az első félidőben rosszul játszva 2 gólos hátrányba került, majd bár szépített, a végén kockáztatott, és újra gólt kapott.

Varga Barnabás gólszerző (M4 Sport): – Az első félidőben nem játszottunk jól, ütemet tévesztettünk és kijátszottak minket. A félidőben összeszedtük magunkat, a második félidőből kell építkezni. Egygólos hátrányban kicsit kockázatot kellett vállalnunk, kinyíltunk, meg kellett próbálni.

Sallai Roland (M4 Sport): – Nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, nem értünk oda fontos helyzetekben, elcsúsztunk, ütemet tévesztettünk, ebből két gólt is kaptunk. Többször konzultáltam közben a szakmai stábbal, a labdaszerzésről beszéltünk, ezért is nézett ki jobban a második félidő. Természetesen mindenki extra motiváltan érkezett az Eb-re, ez a mai nap nem úgy sikerült, ahogy mi szerettünk volna.

Hírdetés

Szalai Attila (M4 Sport): – Sem támadásban, sem védekezésben nem tudtuk megvalósítani az első félidőben, amit szerettünk volna, nem voltunk agresszívak, élesek. A második félidőben megszereztük a szépítést, voltak lehetőségeink, benne volt a döntetlenre mentés a meccsben. Tudjuk, mik azok a hiányosságok, amiken javítani kell, van két mérkőzésünk, hogy javítsunk is. De van egy ellefél is a pályán, Svájc jól jött be mögénk, nem voltunk annyira egységesek, kompaktak, ami eddig jellemzett minket, az most hiányzott. A mester azt szerette volna, hogy minél szűkebb területen játsszunk, a védő és a támadó vonalunk minél közelebb legyen. Javulnunk kell.

Kleinheisler László cserejátékos (M4 Sport): – Amikor pályára léptem, jól éreztem magam. Ebben a meccsben sokkal több volt, de van még kettő, jó eredményeket szeretnénk elérni, ezért megyünk tovább. Mindig is olyan játékos voltam, aki mindent kiad magából, most ez lett az eredmény, ki kell javítanunk a hibákat.

Granit Xhaka svájci csapatkapitány: – A második félidőben megnehezítettük a saját helyzetünket, de végül egy jó ellenfél ellen arattunk győzelmet. A munkát még nem fejeztük be, megyünk tovább.

Cikkünk frissül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »