Szinte egy millió lejt nem tud indokolni a vagyonából – a volt Cioloș-kormány minisztere ellen indulna büntetõeljárás

Szinte egy millió lejt nem tud indokolni a vagyonából – a volt Cioloș-kormány minisztere ellen indulna büntetõeljárás

Victor Grigorescu, a Cioloș-kormány volt energiaügyi miniszterének bűnügyi nyomozásának jóváhagyását kéri az ügyészség, és Johannis benyújtotta a kérelmet az igazságügyi miniszterhez is. Az egykori tisztviselőt vagyonnyilatkozatának meghamisításával vádolják.

Hírdetés

Az elnöki adminisztráció közleménye szerint Klaus Johannis államfő szerdán Victor Grigorescu, a Cioloș-kormány volt energiaügyi miniszterének büntetőeljárás alá vonása iránti kérelmét továbbította az igazságügyi miniszternek. A G4Media forrásai szerint vagyonnyilatkozatának meghamisításával vádolják az egykori tárcavezetőt.

Victor Grigorescu megbízatásának kezdete óta egy vita középpontjában állt, egy offshore cég számára bérelt internetes oldal csaknem 800 ezer lejes bevétele miatt. A monitoreu.com weboldalról van szó, amely Grigorescu szerint az európai politikáknak szentelt online platform lett volna, amely azonban akkor még nem működött. Az egykori miniszter vagyonát a Nemzeti Integritási Ügynökség ellenőrizte, a fölmerülő rendellenességek ellenére Grigorescu megmaradt energiaügyi miniszteri funkciójában. (G4media)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »