Szingapúrban akár életfogytig meghosszabbítanák a veszélyes bűnözők börtönbüntetését

Az emberölés, nemi erőszak és kiskorúakkal létesített szexuális kapcsolat miatt jogerősen elítélt veszélyes bűnözők esetében akár életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását is lehetővé tenné a már letöltött börtönbüntetés után is egy szerdán bemutatott új törvényjavaslat Szingapúrban.

A törvényjavaslat szerint a 21 évnél idősebb elítéltek nem kerülnének szabadlábra automatikusan a börtönbüntetés letöltése után, hanem egy olyan bíróság elé kellene állniuk, amely kivizsgálná, hogy szükséges-e a börtönbüntetésük meghosszabbítása a társadalom megóvása céljából.

A törvény a meghosszabbított börtönbüntetés esetében meghatározott időszakonként felülvizsgálatot ír elő, annak érdekében, hogy megállapítsák: az elítélt alkalmassá vált-e a szabadon bocsátásra, a visszatérésre a társadalomba.

Hírdetés

A javaslat szerint a belügyminiszter saját hatáskörében dönthet a bebörtönzöttek szabadlábra helyezéséről, ha úgy ítéli meg, hogy az illető a büntetés végével már nem jelent veszélyt a társadalomra.

Habár a tervezet rendkívül súlyos büntetést helyez kilátásba, legfőbb célja, hogy megvédje a közösséget a súlyos bűnözőktől – áll az igazságügyi minisztérium és a belügyminisztérium közös közleményében.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »