Rimaszombatban is szól a Mária Rádió

Rimaszombatban is szól a Mária Rádió

A felvidéki Mária Rádió Mirjam május 28-án egy újabb vételkörzettel bővült. Adása most már Rimaszombat és környéke számára is elérhető az FM 102,4-es frekvencián.

A vételkörzet hivatalos indulásának napján a rádió munkatársai a rimaszombati plébániára látogattak. Itt találkozhattak először a helyi atyákkal, hívekkel és az új hallgatói kör egy részével. A stáb tagjait Mag Tamás rimaszombati káplán fogadta. Az atya örömének adott hangot, hogy már az egyházközségében is hallható a Mária Rádió műsora. Egyúttal kifejezte lelkesedését és együttműködési szándékát is.

A hallgatói találkozóra a plébánia közösségi termében került sor. Lépes Lóránt atya, a rádió műsorigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, és átadta elnökük, Szabó Zsolt, illetve a komáromi stúdióban maradt technikus munkatársak szívélyes üdvözletét. Ezt követően ismertette a Mária Rádió Világcsalád megalakulásának történetét és céljait. Beszélt a négy magyar nyelvű rádió együttműködéséről, majd bemutatta a felvidéki rádió műsorstruktúráját, működését és küldetését is.

Felhívta a jelenlévők figyelmét az önkéntes imaszolgálat lehetőségére is.

Hírdetés

Kacz Gábor koordinátor ismertette a rádió három alappillérét, mely nem más, mint az imádság, az önkéntesség és az adomány. Szót kaptak a rádió szerkesztői is, akik bemutatták az általuk készített műsorokat, azok célját és küldetését.  Arra kérték a jelenlévőket, terjesszék a Mária Rádió új frekvenciájának hírét a vételkörzetben, és ha tehetik, váljanak a hallgatói család aktív tagjaivá.

A közvetítés a – katolikus hívek számára ilyenkor megszokott – közös Úrangyala-imádsággal kezdődött. Ezt követően Lóránt atya köszöntötte az új hallgatókat, majd Rastislav Polák, a rozsnyói egyházmegye általános helynöke osztotta meg gondolatait magyar nyelven. Végül Rákai Gábor püspöki helynök lelkesítő szavai hangzottak el.

A felvidéki Mária Rádió Mirjam célja és küldetése elsősorban, hogy a katolikus hívek támasza legyen hitük megélésében magyar nyelven, de szól mindazokhoz, akik számára fontos hagyományos értékeink, kultúránk és anyanyelvünk megőrzése.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »