Most már Rimaszombatban is hallgatható a Mária Rádió

Most már Rimaszombatban is hallgatható a Mária Rádió

Most már Rimaszombatban is hallgatható a Mária Rádió Károly Zsolt2024. 05. 31., p – 09:20 Rimaszombat |

A felvidéki Mária Rádió Mirjam május 28-án egy újabb vételkörzettel bővült, adása már Rimaszombat és környéke számára is elérhető az FM 102,4-es frekvencián.

A vételkörzet hivatalos indulásának napján a rádió munkatársai a rimaszombati plébániára látogattak, ahol találkozhattak először a helyi atyákkal, hívekkel és az új hallgatói kör egy részével. A stáb tagjait Mag Tamás rimaszombati káplán fogadta. Az atya örömének adott hangot, mivel már az egyházközségében is hallható a Mária Rádió műsora, egyúttal kifejezte lelkesedését és együttműködési szándékát is.

Hírdetés

A hallgatói találkozóra a plébánia közösségi termében került sor. Lépes Lóránt atya, a rádió műsorigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, és átadta Szabó Zsolt elnök, illetve a komáromi stúdióban maradt technikus munkatársak szívélyes üdvözletét. Ezt követően ismertette a Mária Rádió Világcsalád megalakulásának történetét és céljait. Beszélt a négy magyar nyelvű rádió együttműködéséről, majd bemutatta a felvidéki rádió műsorstruktúráját, működését és küldetését is. Elmondta, hogy a Mária Rádió nem reklámoz, és pártpolitikával sem foglalkozik, főként a támogatók és hallgatók adományaiból tartja fenn magát, a rádió működését pedig a lelkes önkéntesek munkája teszi lehetővé. Felhívta a jelenlévők figyelmét az önkéntes imaszolgálat lehetőségére is. 

Kacz Gábor koordinátor ismertette a rádió három alappillérét, mely nem más, mint az imádság, az önkéntesség és az adomány. A rádió szerkesztői bemutatták az általuk készített műsorokat. Arra kérték a jelenlévőket, terjesszék a Mária Rádió új frekvenciájának hírét a vételkörzetben, és ha tehetik, váljanak a hallgatói család aktív tagjaivá.

Az ünnepi találkozó második részét a rádió élő adásban közvetítette. A déli harangszó ezúttal a rimaszombati vételkörzet hivatalos indulását jelezte. A közvetítés a – katolikus hívek számára ilyenkor megszokott – közös Úrangyala-imádsággal kezdődött. Ezt követően Lóránt atya köszöntötte az új hallgatókat, majd Rastislav Polák, a rozsnyói egyházmegye általános helynöke osztotta meg gondolatait magyar nyelven. Végül Rákai Gábor püspöki helynök lelkesítő szavai hangzottak el.

(sajtóközlemény)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »