Szenior Akadémia indul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Szenior Akadémia indul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

A 250 éves múltra visszatekintő Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 2024 tavaszán elindítja az Eger és térsége polgárai, különös tekintettel az idősebb korosztálynak szánt ingyenes előadás-sorozatot, a Szenior Akadémiát. Jelentkezési időszak: online február 16–23-ig, személyesen február 19–23-ig.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem jövőképében deklarálta, hogy az intézményt azzal a céllal alapítják meg, hogy „székvárosunk és nemzetünk szellemi és lelki gazdagodását szolgálja” és „hozzájáruljon az általános műveltség emeléséhez”. E gondolat jegyében kezdeményezte az egyetem nagykancellárja, Ternyák Csaba egri érsek egy olyan kurzussorozat elindítását, melynek révén hatékonyan sikerül megszólítani és hasznos tudással felruházni az idősebb korosztályt, ezzel is segítve az élethosszig tartó tanulást, az elmagányosodás megakadályozását s az aktív időskort.

A témakörök kiválasztásánál fontos szempont a gyakorlatias megközelítés, így a preferált területek között szerepel a számítógép-használat, a borkultúra, a gasztronómiai ismeretek, a generációk közötti kommunikáció, a teremtésvédelem, a sport és az egészségmegőrzés.

Katolikus egyetemként minden félévben egyháztörténelemmel, egyházzenével, hitélettel kapcsolatos kurzust is meghirdetnek.

Az ingyenes, felnőttképzési tanúsítványt adó kurzusok heti rendszereséggel zajlanak a félév során, azaz legalább tízalkalmas előadás-sorozaton vehetnek részt a jelentkezők. A tanulást és ezzel szellemi frissességet kínáló programon az egyetem oktatói, kutatói és vendégelőadói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított idősebb korosztálynak – de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várnak a rendezvénysorozatra.

A részvétel díjmentes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.

Hírdetés

Első ízben három kurzust hirdet meg az egyetem a 2023/24-es tanév tavaszi félévében:

• alapfokú informatikai képzés (kedd, 10.00–11.30)
• Szőlőskerttől a kóstolópohárig – a borkultúra alapjai (kedd, 15.00–16.30)
• fejezetek az egyház történelméből (csütörtök, 15.15–16.45)

Jelentkezési időszak: online február 16–23-ig, személyesen február 19–23-ig.

Bővebb információ és jelentkezés: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Oktatási Igazgatóság, Felnőttképzési és Gyakorlatszervezési Osztály (Eger, Egészségház utca 4. fszt. 4.). Telefon: 36/520-400/2120 és 06303384532; e-mail: felnottkepzé[email protected]. Online jelentkezés az egyetem honlapján lehetséges.

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »