Szalagavató Kovásznán

Szalagavató Kovásznán

Szalagavatót tartottak az elmúlt hétvégén a Kőrösi Csoma Sándor Líceum végzős évfolyamának. Az eseményre a Városi Művelődési Központban került sor, amely zsúfolásig megtelt a nagykorúvá vált fiatalokkal, az őket ünneplő XI. osztályos diákokkal, osztályfőnökökkel, szülőkkel, barátokkal. Ünnepi beszédet mondott Becsek Éva iskolaigazgató, Daniela Șerban aligazgató és Gyerő József polgármester.

A szalag egy szép emlék, egy tárgy, egy jelkép, de csak ideig-óráig köti össze a diákokat. A szeretet, a barátság, a hűség, a tisztelet az igazi összekötő kapocs. A közös pont az iskola, ahol mindezek megszülethetnek – hangsúlyozta Becsek Éva igazgatónő. „Nagyon komoly gazdasági elemzések szerint az elmúlt kétszáz esztendő alatt minden, a világpiacon szereplő termék ára csökkent. Egyetlen kivétel volt: az emberi tudás, aminek az értéke folyamatosan nőtt. Az iskola és a család nyújtja számotokra a biztonságot és a tudást. Értékeljétek ezt. Kívánom, hogy minél több szeretetben, megértésben legyen részetek. Kívánom, hogy találjatok ki a sűrű rengetegből, ha egyszer betévedtek oda. És úgy, hogy ne kelljen mindeneteket odaadni! Kívánom, hogy a tudás legyen legfőbb segítőtök felnőtt életetekben, és kívánom, hogy iskolátokra és tanáraitokra mindig úgy gondoljatok vissza, mint egy olyan iskolára, amelyet szerettetek hibáival és erényeivel együtt” – mondta az igazgatónő.

Hírdetés

Gyerő József polgármester az önkormányzat és a város nevében köszöntötte és sok sikert kívánt a végzősöknek a nagybetűs Életben. Beszédében kifejtette: a siker egyik titka, hogy tudni kell a célt. „Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart” – idézte az elöljáró Senecát, a latin bölcset, hozzátéve azt is: nagyon fontos hinni, hogy a célt el lehet érni.

A szalagavatóra összeállított műsorban a XI. osztályos diákok előadásában zenés-táncos jeleneteket és a végzős diákokról készült, emlékidéző képes bemutatókat láthatott a közönség. A 93 végzős diák – 55 a magyar és 38 a román tagozatról – az osztályfőnökök kíséretében vette át a hagyományos kék szalagot és a szál virágot. A végzősök búcsú- és köszönőbeszéde után eljárták a hagyományos maturandustáncot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »