Súlyos áradások Tannessee államban

Katasztrofális áradások sújtották szombaton az egyesült államokbeli Tennessee állam középső részét, a heves esőzések okozta árvizekben legalább tíz ember életét vesztette, és a hatóságok közel harmincat eltűntként tartanak nyilván.

Az árvíz súlyos pusztítást hagyott maga után, házakat sodort magával, utak váltak használhatatlanná. Humphreys megyében egyes helyeken kétméteres vízben álltak az épületek.

Just in: At least 17 deaths have now been confirmed after catastrophic flooding in Waverly, according to the Humphreys County sheriff’s office. Search efforts continue for multiple people reported missing. pic.twitter.com/9dPomtDvyv

— Josh Breslow (@JoshBreslowTN) August 22, 2021

A térségben 250-300 milliméter csapadék esett szombaton, de például McEwen városában ennél is több, 430 millimétert mértek kevesebb mint egy nap alatt. A heves eső miatt megszakadt a telefonos összeköttetés, ami nehezíti az eltűntek utáni kutatást.

Hírdetés

Humphreys megyében négy menedékszállást létesítettek azok számára, akiknek víz alá került az otthona.

Our swiftwater crews spent the day assisting in Humphreys County. The damage observed is devastating. Please keep Humphreys, Dickson, and Hickman Counties in your thoughts and prayers as they work to rebuild and recover. #middletnwx #tnwx #flooding pic.twitter.com/wiuBrMecxu

— Williamson County Rescue Squad (@WCRescueSquad) August 22, 2021

A helybéliek elmondása szerint az elmúlt száz év legsúlyosabb három áradása az elmúlt tíz évben történt a térségben – 2010-ben és 2019-ben is voltak nagy árvizek -, de a mostani volt a legsúlyosabb a közülük.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek