Csallóközi góllal történelme második kupagyőzelmét ünnepelhette a Rózsahegy

Csallóközi góllal történelme második kupagyőzelmét ünnepelhette a Rózsahegy

Immár hagyományos időpontban május 1-én került megrendezésre idén is a Szlovák Kupa döntője, melyet a Kassai Futballarénában rendeztek meg. A címvédő Spartak Nagyszombat ellenfele a Rózsahegy volt, liptói együttesben három csallóközi futballista is lehetőséget kapott.

A teljesen elkészült Kassai Futballarénában került sor a Szlovák Kupa idei fináléjára, melyet a címvédő Spartak Nagyszombat és a bajnokságban ötödik helyen álló Rózsahegy játszott. A liptóiak kezdőjében két csallóközi tehetség is lehetőséget kapott Smetana mestertől, a kezdőben Malý Matuš és Tučný Ádám a DAC két korábbi nevelése is ott volt, míg a kispadon Domonkos Kristóf várta a lehetőséget.

Elképesztő hangulatban kezdődött a találkozó, mindkét szurkolótábor kitett magáért fergeteges hangulatot teremtettek a Kassai Futballarénában. A találkozó első percei a címvédő Spartaknak sikerült jobban, de nem tudták gólra váltani lehetőségeiket az első percekben. Az első negyedórában Ivan Kružliak játékvezető egy alkalommal a játékot is megállította, miután a Spartak szektorában görögtűzeket használtak a szurkolók. A játék mindössze 1-2 percig állt, ezt követően a Rózsahegy előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Chrien nem tudta váltani a gólszerzési esélyt. A folytatásban is nagy csata zajlott a csapatok között nem sok gólszerzési lehetőséggel. Az első játékrészé hajrájában Procházka bombája éppenhogy elkerülte a kaput. Mikor már úgytűnt nem születik gól az első játékrészben a nagyszombati védelem összehozta a rózsahegyiek vezető gólját, Šulek hazaadását Takáč jócskán benézte, a dunaszerdahelyi Tučný Ádám pedig köszönte szépen és az üres kapu lőtt. Ezzel a liptóiak egygólos vezetésével mehettek pihenőre a csapatok.

Hírdetés

A második félidőt nagyon aktívan kezdte a sorozatban harmadik kupagyőzelmére hajtó Spartak. A piros-feketék próbálták nyomás alá helyezni a liptóiakat, az 54. percben Ofori távoli próbálkozását Frühwald elképesztő nagy bravúrral tolta a léc fölé. Elsőként a Spartak vezetőedzője Michal Gašparík változtatott és Šulek helyére Jakub Paur állt be. A 62. percben újabb nagyszombati lehetőség maradt ki, Daniel beadását Procházka külde nem sokkal a léc fölé.

A találkozó 66. oercében a Rózsahegy is változtatott és egy csallóközi cserét eszközölt Smetana vezetőedző, a gólszerző Tučný Ádámot a DAC korábbi nevelése Domonkos Kristóf váltotta. A hajrába fordulva a címvédő Spartak mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, a rózsahegyi védelem azonban kiválóan védekezett. A piros-feketék az utolsó percekig nyomás alatt tartották a rózsahegyi védelmet, de nem tudták bevinni az egyenlítő találatot. Korábban a negyeddöntőben dunaszerdahelyi sárga-kékeken is kifogott a liptói együttes, hiába játszott fölényben a DAC is, nem tudtak betalálni, a futballt pedig gólokra játsszák, ha nem lősz gólt nem tudod megnyerni a mérkőzést.

Az utolsó tíz percben sorra dolgozta ki a helyzeteket a címvédő, de csak nem akart összejönni az egyenlítés a piros-feketéknek. A találkozó hátralévő részében sem változott az eredmény, a Rózsahegy hősies védekezéssel története második kupagyőzelmét szerezte meg. A liptóiak 2006 után második alkalommal hódították el a Szlovák Kupát ezzel pedig megváltották belépőjüket a nemzetközi porondra.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »