Sulík: Ideje lenne visszatérni a Covid-automatához és beindítani a szolgáltatásokat

Sulík: Ideje lenne visszatérni a Covid-automatához és beindítani a szolgáltatásokat

Az egészségügyi miniszter szombati tájékoztatása szerint hosszú idő után 3000 alá csökkent a kórházban kezelt koronavírus-fertőzésben szenvedők száma, ezért Richard Sulík szerint ideje lenne visszatérni a korábban alkalmazott Covid-automatához, és megnyitni az üzleteket valamint a szolgáltató egységeket.

A gazdasági miniszter hozzátette, hogy a kormány a Covid-automatát akkor szüntette be, amikor a kórházba került páciensek száma 3200 fölé emelkedett.

– jegyezte meg Sulík.

Hírdetés

„A kórházakban pontosan 2999 beteget kezelnek Covid-19 vírusfertőzéssel. Az intenzív osztályokon, az aneszteziológiai és intenzív terápiás részlegeken 545 beteg fekszik, közülük 284 beteg szorul mesterséges lélegeztetésre” – nyilatkozta Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

A Covid-automatát, azaz a járványt vizsgáló rendszer működését akkor függesztették fel, amikor az országban bevezették a 90 napos veszélyhelzetet és kijárási tilalom lépett életbe. Eduard Heger kormányfő akkor ezt az intézkedést azzal indokolta, hogy a koronavírus-fertőzéssel kórházba került betegek száma állandóan emelkedik, a kórházak, egészségügyi intézmények az összeomlás szélére kerültek és a mesterséges lélegeztetőgépek kihasználtsága elérte a 100 százalékot.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk) 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »