Nagyobb járműveket állít a BKK hadrendbe

Nagyobb járműveket állít a BKK hadrendbe

Több járaton is nagyobb befogadóképességű, csuklós buszok indulnak a fővárosban a megnövekedett utasforgalom miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azt írták, az ügyfelek visszajelzései alapján csúcsidőszakban csuklós buszok is közlekednek a 122E vonalon. Ezzel mintegy negyedével bővül a férőhelykínálat Újpest-városkapu metróállomás és Káposztásmegyer között. Csúcsidőszakon kívül továbbra is szólóbuszokkal lehet utazni a 122E vonalon – tették hozzá.

Hírdetés

A nyári időszakban, május 3-ról 4-re virradó éjszakától előreláthatóan szeptemberig a Közvágóhíd közelében található szórakozóhelyek megnövekedett utasvonzó hatásához igazodva szintén csuklós buszok indulnak a 901-es és a 918-as vonalán péntek és szombat éjszaka, ezzel másfélszer nagyobb kapacitást biztosítanak a járatokon – ismertette a BKK.

Tudatták azt is, hogy újra közlekedik hétvégi napokon a 226-os busz, amely a Nyugati pályaudvart, a Margitszigetet és az Óbudai-szigetet köti össze májustól október közepéig. A 226-os busz új megállót kapott, ezentúl a Nyugati pályaudvar felé is megáll a Zenélőkútnál.

A 914-es, a 914A, a 950-es és a 950A járatok vonalán Újpest felé a Népliget M és a Nagyvárad tér M megállók között a buszok május 3-ról 4-re, péntekről szombatra virradó éjszakától ezentúl megállnak az újonnan létesült Albert Flórián út elején található Albert Flórián út elnevezésű megállóban is – olvasható a közleményben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »