Eladnák a volt diákszállót

Eladnák a volt diákszállót

Hosszú ideje rendezetlen ügy végére tenne pontot Rimaszombat önkormányzata, amely eladásra kínálja az egyre rosszabb állapotban lévő Iskola utcai kollégium épületét.

Az egykori diákotthon minimális vételára 1,2 millió euró. Ebben benne van a mintegy 3200 négyzetméter alapterületű háromszintes épület, a hozzá tartozó – nagyjából kétszer ekkora összterületű – telkekkel, valamit a belső udvaron található garázzsal.

A hatvanas évek elején épített tágas épület 1965-től 2006-ig működött iskolai kollégiumként, majd 2013-ban a város megkapta az akkor már kihasználatlan épület tulajdonjogát Besztercebánya megyétől. Az ingatlan műszaki állapota rossz, több mint egy évtizede romosan áll. Hosszú évek óta folynak a viták a hasznosításáról, az önkormányzat bérlakásokat akart kialakítani az épületben, de szó volt szociális otthonról vagy idősek napközi otthonáról is.

Hírdetés

Jozef Šimko, a város polgármestere megjegyezte, hogy nemrégiben az erős szél miatt megrongálódott a tető, amelyet megjavítottak. Emlékeztetett, hogy az épületben hajléktalanok tartózkodnak, akik a hidegben tüzet raknak és matracokat gyújtanak fel, ami miatt már többször kellett riasztani a tűzoltókat. Az épület eladására egyébként nem lát nagy esélyt, szerinte a legjobb megoldás az lenne, ha az önkormányzat lakásokat alakítana ki fiatal családok számára. Az épülő ipari park miatt szükség lesz lakásokra – érvelt a polgármester, de azt nem részletezte, hogy milyen forrásokból és miként tudná ezt az önkormányzat megvalósítani.

Az ülésen végül a jelenlévő 18 képviselőből 16-an megszavazták az eladási szándékot. A feltételek között szerepel, hogy az érdeklődőnek az árajánlattal együtt egy beruházási és látványtervet, valamint egy fejlesztési tanulmányt is be kell nyújtania az objektum tervezett hasznosításáról.

Az ajánlatokat május 9-ig várja a városi hivatal. A pályázatot legkésőbb május 15-ig kiértékeli a bizottság, a döntésnél pedig a legmagasabb kínált ár lesz a fő szempont – derül ki a város honlapján közzétett felhívásból.

Megjelent a Magyar7 2024/17. számában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »