Spányi Antal püspök megáldotta a bodajki kegytárgyboltot

Spányi Antal püspök megáldotta a bodajki kegytárgyboltot

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök április 28-án Bodajkon megáldotta a Segítő Szűzanya kegyhely udvarán kialakított Religio kegytárgy- és ajándékboltot. Mórocz Tamás bodajki plébános hálát adott a kegyhelyen az elmúlt tíz évben megvalósuló fejlesztésekért, és köszönetet mondott mindazoknak a művészeknek, partnereknek, akiknek alkotásai, termékei a kegyhely boltjában megtalálhatók.

„Nagy öröm, hogy tíz év távlatából eljuthattunk oda, hogy az ország egyik legszebb és leglátogatottabb zarándokhelye lettünk. Hazánk legősibb kegyhelyén vagyunk, ahová Szent István király egykor, a családjával együtt, éjnek idején elzarándokolt. Ezzel megteremtette azt a zarándoklatot, amelyek nyomában a mai napig érkeznek a zarándokok hozzánk.

Az ide látogatóknak próbálunk egy olyan méltó helyet kialakítani, amelynek szerves része lesz a Religio kegytárgybolt” – fogalmazott köszöntőjében Mórocz Tamás, a kegyhely plébánosa.

Wurczinger Lóránt polgármester beszédében a kegyhely és ezen belül a kegytárgybolt jelentőségét méltatta.

A polgármester gratulált a Bodajkon felállított szoborkompozíció, a kegyhely külső renoválása, a kegyoltár és a templomi orgona felújítás, Szent István ereklyéjének elhelyezése, valamint a zarándokház elindítása miatt.

Spányi Antal püspök az áldás előtti gondolataiban kiemelte: a kegyhely Bodajk meghatározó színfoltja, amely messzire sugározza erejét.

és Fejér megye és az ország határain is túlmegy.

Hírdetés

„Itt az ember megpihen, megnyugszik, lelkileg megerősödik, aztán így megy haza szeretteihez, így viszi azokat a kegyelmeket, amelyeket a Mindenkor Segítő Szűz Mária által elnyert.

De az ember nemcsak a lelki dolgokat viszi magával, hanem – így volt ez régen és ma is – valami vallásos emléket, vagy az élethez hozzá tartozó profán ajándékot, ami emlékezteti az itt töltött időre.

Ezt szolgálja a most megnyíló Religio bolt, amelyet örömmel megáldok” – mondta a főpásztor.

Az ünnepélyes megnyitón közreműködött Lencsés Gábor gitárművész.

Forrás: Berta Kata/Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Kovács Marcell

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »