Smihal: Törvénytervezet készül a köztisztviselők fizetésének megreformálásáról

Smihal: Törvénytervezet készül a köztisztviselők fizetésének megreformálásáról

Az ukrán kormányban törvényjavaslatot készítenek a köztisztviselők javadalmazási rendszerének a munkakörök besorolása alapján történő reformjáról.

A projekt célja a tisztviselőknek szubjektív alapon folyósított juttatások kizárása és a közszolgálat presztízsének növelése.

Erről Denisz Smihal ukrán miniszterelnök sajtószolgálata számolt be – írja az RBC.ua.

A kormányfő megjegyezte, hogy a köztisztviselők munkájának hatékonysága kell, hogy az első helyen álljon. Ezért a kormány kezdeményezi a központi végrehajtó szervekben és azok területi megosztottságában a köztisztviselők maximális számának körülbelül 10%-kal történő csökkentését.

Hírdetés

Ugyanakkor készül a törvényjavaslat a köztisztviselők javadalmazási rendszerének a munkakörök besorolása alapján történő reformjáról.

Ez lehetetlenné teszi a tisztviselőknek szubjektív alapon folyósított juttatásokat, és növeli a közszolgálat presztízsét.

A miniszterelnök szerint a Miniszteri Kabinet titkársága, a Pénzügyminisztérium, a Digitális Átalakulási Minisztérium és az Ukran Nemzeti Közszolgálati Ügynökség vezeti be elsőként új pénzügyi modellt.

Ezt követően a javadalmazási rendszernek más állami intézményekben is működnie kell.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »