Sikerrel vették a fordulót a rimaszombatiak, a losonciak és a fülekiek

Sikerrel vették a fordulót a rimaszombatiak, a losonciak és a fülekiek

Zsúfolt volt az elmúlt hét a futballisták számára, hisz a bajnoki forduló mellett kettős államünnep is lévén több csapat is most pótolta az előző fordulókból elhalasztott mérkőzéseit, ahogy a Szlovák Kupa második fordulóját is. A III. ligában a kálnóiak kivételével jól szerepeltek a nógrádi és a gömöri csapatok: a rimaszombatiak odahaza, míg a losonciak és a fülekiek idegenben gyűjtötték be a három pontot. Az V. ligában megszerezte első pontja(i)t a tótgyarmati csapat, míg a VI. ligában továbbra is pontveszteség nélkül áll a feledi együttes.

Kezdjük is a felediekkel, akik augusztus 29-én bonyolították le a Szlovák Kupa második fordulójának mérkőzését, s hazai pályám, 250 néző előtt fogadták a III. ligás, de eleddig formán kívül futballozó losonci alakulatot. Nos, a feledi remények 44 percig tartottak, amikor Karkus szerezte meg a vezetést a losonciaknak. A 62. percben Pipíška tizenegyesből növelte a vendégek előnyét, s négy perccel később Berky adta meg a kegyelemdöfést a felediek továbbjutási reményeinek. Az V. ligás rozsnyóiak a Niké-ligás nagymihályiakat fogadták, s nem adták olcsón a bőrüket, a toronymagasan esélyes vendégek végül a 70. percben szerzett Pavúk-góllal gyűrték le a lelkes hazaiakat, akiket 800 néző biztatott. Még erre a hétre is jut kupameccs, 6-án, szerdán 16.30 órai kezdettel a II. ligás FK Pohronie csapata látogat a VI. ligás ipolynyékiek otthonába.

A másik két nógrádi csapat viszont hazahozta a pontokat a keleti végekről, a fülekiek Felsővízközről (Svidník), míg a losonciak Bártfáról. A fülekiek ((Páriš–Illés, Kojnok, Adamec (46. Urbancsok), Nemergut, Akirtava, Košík (46. Major), Hornyák, Püspöky (27. Telek), Köböl, Tchania (81. Fajd))) két győztes mérkőzés után látogattak az utolsó helyen szerénykedő keleti csapat otthonába, ahol a füleki viszonyokhoz lépest elenyésző, mindössze mindössze 120 néző volt rájuk kíváncsi. S bár a hazaiak játékosa, Ducár kiállítása miatt a 41. perctől emberelőnyben játszottak, alaposan megizzadtak a győzelemért. Végül a csapat grúz idegenlégiósa, Akirtava gyötörte be a labdát a 82. percben a hazaiak kapujába, ezzel szerezve értékes három pontot.

A losonciak ((Jenčo–Karkus, Fabian, Daško (90. Komora), Suja (90. Budáč), Kotora, Hulec (73. Pipíška), Beran, Tannhauser (82. Šulek), Berky, Kovalčin)) rossz kezdés után kezdenek formába lendülni. Egy hete a listavezető sztropkóiak (Stropkov) ellen szereztek értékes pontot hazai pályán, majd kedden kupamérkőzésen a feledieket verték könnyedén. Most a szintén formán kívül játszó bártfaiakhoz látogattak, akik két hete a fülekiektől kaptak ki 3:1 arányban odahaza, majd egy hete Kálnón kaptak egy ötöst. A rossz szériájukat a losonciak ellen sem sikerült megszakítaniuk, s bár sokáig úgy tűnt, legalább az egy pontra jók lesznek, végül az utolsó percekben előbb Kolvalčin vette be a dallamos nevű Varešinský kapuját, míg az utolsó percben tizenegyesből a Feleden is tizenegyesgólt szerző Pipíška talált be, így Tomáš Boháčik csapata elvitte Bártfáról a három pontot. A rimaszombatiak ((Ťapaj–Úradník, Petrán (72. Vargic), Luka, Oluwaseun Japhet–Juhász (72. Joao Paolo), Ciprus, Krištof (86. Kurek), Gembický, Oláh (46. Lupták)–Jackuliak (83. Aremu))) a jó erőkből álló veszeleieket (Oravské Veselé) fogadták, s a rossz idő ellenére kilátogató 300 néző hazai győzelemnek örülhetett. A mérkőzés alaphangját a 15. percben a hazaiak nigériai védője, Oluwaseun Japhet adta meg, aki első gólját lőtte a batyiak színeiben. A második félidő elején a rózsahegyi Jackuliak is bevette Feriančik kapuját, így Bari Jenő védenceinek a maradék 40 percben már nem volt miért izgulniuk.

A 6. forduló már szombaton elkezdődik, a losonciak a kassai Slávia TU csapatát fogadják, míg a rimaszombatiak a tavaly feljutásra pályázóm de az új idényt gyengén kezdő héthársiak (Lipany) orrhonába látogatnak. Másnap a fülekiek az újonc szepesváraljaiakhoz látogatnak, egyedül a kálnóiak játszanak idehaza, mégpedig a felsővízköziek ellen. Mindegyik mérkőzés 16.00 órakor kezdődik.

Több elhalasztott mérkőzést is pótoltak az V. ligában az államünnepen, így az első fordulóból elcsúsztatott tornaljaiak ladomérmindszenti (Ladomerská Vieska) vendégjátékát is. Nos, a halasztás nem hozott semmi jót a gömörieknek, az első félidőt még kihúztak kapott gól nélkül, de a második félidőben beindult a hazai gólhenger, s bár 2:0-ás hazai vezetésnél Drnaj még szépíteni tudott, a vége 4:1 lett. Még rosszabbul jártak a ragyolciak, igaz, ők már meg sem lepődhettek az újabb bekapott ötösön, ezúttal az újonc cserpatakiak (Osrblie) otthonában folytatták őszi pocsék formájukat, s a játékosedző Mihályi találata csak szépségtapaszként értékelhető az újabb gyászos eredményen.

Hírdetés

A losonctamásiak a komáromiak elleni kupameccs miatt halasztották el a breznóbányaiak elleni mérkőzésüket, s Melicher találatával sikerült is legyűrniük a másik újoncot.

A 4. forduló egyik legfontosabb kérdése volt, megszerzi-e végre első pontjait az első három fordulóban eddig pontot sem szerző tótgyarmati együttes. Nos, jó hírrel szolgálhatunk, hisz a feketebalogiak nem fejtettek ki komoly ellenállást, s már a 25. percben 4:0 állt az eredményjelző táblán (Vandornyik 2, Péter, Borkó), sőt a második félidő elején megszületett az ötödik gól (Lukács) is, a vendégeknek már csak a becsületgólra futotta erejükből. Tornalján viszont hiába buzdította 250 néző Branislav Kuzma csapatát a zólyomlipcseiek (Slovenská Ľupča) csapatát, a vendégek már a 15. percben vezetéshez jutottak. Egyenlítés helyett a második félidő közepén a vendégek megduplázták az előnyüket, s mivel a hazaiak képtelenek voltak gólt lőni, a cserpatakiak után zólyomlipcseiek is elvitték a három pontot Tornaljáról.

A ragyolciak a csúfos idegenbeli vereségek után az idényt gyengécskén kezdő poltáriakat fogadták, s úgy tűnt, Mihályi Sándor védencei megőrizték a cserpataki formájukat, Rác két gyors találatával a poltáriak a 21. percben már 2:0 arányban vezettek. A hazaiak nem adták fel, Tóth és Csík góljaival tíz percen belül egyenlítettek, sőt Mihályi a 41. percben tizenegyesből megszerezte a vezetést is a ragyolciaknak. A győzelmet mégsem sikerült megszerezniük a hazaiaknak, a 86. percben ugyanis Rác harmadszor is bevette Národa kapuját. Bár a vendégek védője, Rusnák az utolsó percben a kiállítás sorsára jutott, maradt a 3:3 arányú eldöntetlen állás. A táblázatot meglepetésre a 10 pontos újonc cserpatakiak vezetik három 9 pontos csapat (Zólyomlipcse, Nagykürtös, Selmecbánya) előtt.  A még mindig veretlen újonc losonctamásiak 8 ponttal a hatodikok, a ragyolciak 4 ponttal a kilencedikek, őket követik három ponttal a tótgyarmatiak, s a táblázatot az egy ponttal szerénykedő tornaljaiak zárják.

 

A VI. ligában ezúttal sem  rendeztek teljes fordulót, a lukanényeiek ugyanis nem álltak ki a nyustyaiak ellen, ahogy a szeptember elsejére tervezett, első fordulóból elhalasztott mérkőzésükre sem utaztak el Csábra. A forduló rangadóját Ipolybalogon rendezték, ahová az eddig százszázalékos felediek látogattak. A vendégek sorozata az Ipoly mentén sem szakadt meg, Kókai Krisztián 26. percben szerzett találatával a felediek 1:0 arányban győztek, így továbbra is pontveszteség nélkül vezetik a tabellát. A tavaly harmadik csábiak Alsósztregovára utaztak, ahol váratlan 1:0 arányú vereséget szenvedtek.

Az ipolynyékiek is alaposan megizzadtak hazai pályán az újonc lónyabányaiak (Lovinobaňa) ellen, végül két szabadrúgásgóllal (Balogh és Súth) sikerült legyűrniük a lelkes vendégeket, akik a hazaik 1:0-ás vezetésénél még Majkút góljával egyenlíteni tudtak. Gyalázatos idénykezdés után már csak 60 néző volt kíváncsi Ajnácskőn a tavalyi ezüstérmes óváriak vendégjátékára. A hazai vereség ezúttal sem maradt el, de Pápista Aladár védencei ezúttal jóval nagyobb ellenállást fektettek ki, sőt az 58. percben Farkas Dávid góljával ezúttal is ők jutottak vezetéshez. A vendégek a bekapott gól után gyorsan megrázták magukat, s hárommal válaszoltak (Domík, Golian, Dobra). A táblázaton a 12 pontos feledieket a 9-9 pontos óváriak és bozitaiak (Buzitka) követik, a csábiaknak, az ipolybalogiaknak és az ipolynyékieknek 7-7 pontjuk van. A tabellát a pont nélkül álló lukanényeiek és ajnácskőiek zárják.

S egy jó hír a Rimaszombati-Nagyrőcei Labdarúgó-szövetség háza-tájáról is, szeptember második hétvégéjén elindulnak a négycsapatos (!) VII. liga küzdelmei, szombaton 15.30 órától a lubényiek a sajószentkirályiakat, míg vasárnap a nagybalogiak az osgyániakat fogadják.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »