Több rendőr megsebesült egy palesztinpárti megmozduláson Berlinben

Több rendőr megsebesült egy palesztinpárti megmozduláson Berlinben

Több rendőr megsebesült egy palesztinpárti megmozduláson Berlinben Kulcsár Péter2024. 05. 12., v – 17:32

Négy rendőr megsebesült egy palesztinpárti megmozduláson szombat este Berlinben – közölte a német rendőrség egyik szóvivője.

Mint arról beszámolt, a hatóságok 49 „szabadságmegvonással járó intézkedést” tettek, illetve 39 büntetőeljárás indult.

A megmozduláson, amelyet a német főváros Neukölln és Kreuzberg kerületeiben tartottak meg, mintegy 1500 aktivista vett részt. Ismét palesztinpárti jelszavakat skandáltak, illetve antiszemita megjegyzések is elhangzottak egy hangosbemondóval felszerelt járműből.

Hírdetés

A tüntetés végén egyes demonstrálók palackkal dobálták meg a rendfenntartókat. A sebesülést elszenvedett rendőröket azonban nem kellett kivonni a bevetésből – tették hozzá a hatóságok.

A rendőrség szerint eljártás indult egyebek között a gyülekezés szabadságáról rendelkező törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint hatósági személy elleni erőszak és fogvatartottak kiszabadításának kísérlete címén.

Szombaton Hamburgban mintegy 2300-an tüntettek a Muslim Interaktiv nevű iszlamista szervezet megmozdulásán, amelyet a hatóságok csak szigorú feltételek és fokozott rendőri jelenlét mellett engedélyeztek.

A Hamász palesztin terrorszervezet tavaly október 7-i összehangolt, Izrael elleni támadása és Izrael gázai hadművelete hatására Berlinben folyamatosan utcára vonulnak aktivisták. A tüntetéseken gyakran van rendbontás is.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »