Séta a szívünkért (Kézdivásárhely)

Séta a szívünkért (Kézdivásárhely)

Második alkalommal csatlakozott a Szívek sétánya országos Rotary-kampányhoz a kézdivásárhelyi Rotary Klub, partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal és a Zöld Nap Egyesülettel. Tegnap délután könnyed, 3,5 kilométer hosszúságú sétát szerveztek, melynek kiindulópontja a Wegener park volt.

Romániában napi szinten jellemzően keveset mozognak az emberek, pedig a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve az egészségtelen táplálkozásból eredő rizikófaktorok mellett a rendszeres testmozgás hiánya az egyik leggyakoribb oka a szívbetegségek kialakulásának. A nemzetközi ajánlások alapján napi legalább harminc perc séta már elegendő ahhoz, hogy nagy lépést tegyünk a szívbetegségek megelőzése érdekében. Erre hívta fel a figyelmet a rotarys akció.

Hírdetés

A Wegener parkban az esemény nyitányaként dr. Tarczali Mária gyermekgyógyász, osztályvezető főorvos tartott rövid előadást Hogyan őrizzük meg a szívünk egészségét? címmel, azt hangsúlyozva, hogy a Séta a szívünkért az a mozgalom, amelyben a nemzedékek együtt vannak, hiszen ez minden nemzedék számára jó. Ezt követően a résztvevőket Román György, a Rotary Klub soros elnöke köszöntötte. A több mint kétszáz, minden korosztályt képviselő résztvevő ezután sétára indult. A sor elején a rotarysok haladtak. A kijelölt útszakaszon két pihenőpontot érintettek, a Gábor Áron téren és a Molnár Józsiás parkban. Visszaérkezve a Wegener parkba a szervezők meglepetéssel, tombolahúzással várták a résztvevőket. A szerencsés nyertesek értékes ajándéktárgyakkal térhettek haza.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »