Részeg utas miatt fordult vissza egy japán repülőgép a Csendes-óceán felett

Részeg utas miatt fordult vissza egy japán repülőgép a Csendes-óceán felett

Vissza kellett fordulnia egy, az Egyesült Államokba tartó japán utasszállító repülőgépnek, miután a Csendes-óceán felett tartó járaton egy részeg utas megharapott egy légiutas-kísérőt – közölte az All Nippon Airways (ANA) japán légitársaság szerdán.

Az ANA szóvivője az AFP-nek elmondta, hogy egy „nagyon részeg”, feltehetően egy 55 éves amerikai utas harapta meg az utaskísérőt, és könnyű sérüléseket okozott neki. Ezért a gép pilótáinak vissza kellett térniük a tokiói Haneda repülőtérre, ahol a férfit átadták a rendőrségnek. A TBS japán televízió szerint a férfi a nyomozóknak azt mondta, hogy nem emlékszik arra, mi történt.

A közösségi médiában egyesek egy zombifilm kezdetéhez hasonlították az esetet. Mások rámutattak, hogy az elmúlt két hétben már négy, a japán légi közlekedést érintő incidens történt. Ezek közül a legsúlyosabb az Airbus A350-900-as balesete, ami letarolta a japán parti őrség egyik repülőgépét a Haneda repülőtéren két héttel ezelőtt.

Hírdetés

Kedden a Cathay Pacific egyik gépével „koccant” a Korean Air egyik gépe a hóval borított Sin Csitosze repülőtéren, vasárnap pedig egy másik japán ANA repülőgép „érintkezett” a Delta Air Lines egyik gépével Chicago repülőterén.

Szombaton az ANA egyik belföldi járatának vissza kellett térnie a Sin Csitosze repülőtérre, mert a pilótafülke ablakán repedés jelent meg repülés közben.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »