Rengeteg új trolit szerezne be a BKK

Rengeteg új trolit szerezne be a BKK

Új trolibuszok vásárlásával folytatná a Fővárosi Önkormányzat és a BKK a budapesti járműparkfejlesztést, amelynek köszönhetően tovább javulhat a fővárosi közösségi közlekedés színvonala.

A Budapesti Közlekedési Központ feltételes, nyílt tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított legfeljebb 160 trolibusz beszerzésére. A tervezett fejlesztésre jelenleg nincs forrás, a BKK mégis előkészítette és elindította a járműbeszerzést, hogy ha megvan a pénzügyi fedezet, elkezdődhessen a gyártás – olvasható a társaság honlapján.

Az összesen 160 trolibuszból a tervezett keretmegállapodás értelmében – rendelkezésre álló európai uniós, RRF REPowerEU forrás esetén – az ajánlatkérő BKK összesen 40 (16 szóló és 24 csuklós) jármű megrendelésére vállal kötelezettséget, bízva abban, hogy további 40 trolibusz finanszírozása is biztosítható lesz az RRF REPowerEU program keretében.

Hírdetés

A nyertes ajánlattevőnek olyan járművek gyártását, szállítását, helyszíni próbaüzemének lebonyolítását, illetve az előírt engedélyek beszerzését kell biztosítania, amelyek

  • teljesen alacsony padlósak,
  • légkondicionáltak, valamint
  • a beépített akkumulátoroknak köszönhetően legalább 15 kilométert önjáró üzemmódban, felsővezeték nélkül is képesek megtenni.
  • Rendelkezésre álló forrás és sikeres közbeszerzési eljárás esetén az első új trolibusz 2025. végén érkezhet meg Budapestre.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »