Megtámadtak egy rabszállító furgont Franciaországban, halottak

Megtámadtak egy rabszállító furgont Franciaországban, halottak

Legalább két fegyőr meghalt kedden, amikor fegyveresek megtámadtak egy rabszállító furgont Franciaországban. A ritkaságszámba menő esemény megdöbbenést váltott ki az országban, Emmanuel Macron államfő szerint „mindenkit sokk ért”.

Támadás ért egy rabszállító konvojt (az északnyugati) Eure-ben. Két fegyőr meghalt, három pedig súlyosan megsebesült. Gondolataimban az áldozatokkal, családjaikkal és kollégáikkal vagyok”

– írta Eric Dupond-Moretti francia igazságügyi miniszter az X közösségi oldalon. Hozzátette, hogy úton van minisztériumának „válságstábjához”.

A támadás Rouen és Evreux között történt az autópályán, az incarville-i fizetőkapunál. A sebesültek legalább egyikének állapota is életveszélyes, egy helyi rendőrségi forrás szerint egy harmadik fegyőr is meghalt a fegyveres támadásban.

Az egyik halálos áldozat nős volt, két gyermek apja, míg a másik lelőtt fegyőr felesége öt hónapos terhes. A három súlyos sebesültet kórházban ápolják – mondta a miniszter, aki délután Caenban tesz látogatást a fegyőrök kollégáinál.

Hírdetés

A ma délelőtti támadás, amely fegyőrök életébe került, mindannyiunk számára sokkoló”

– írta Emmanuel Macron az X közösségi oldalon.

A nemzet a családok, a sebesültek és kollégáik mellett áll. Mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk a bűncselekmény elkövetőit annak érdekében, hogy igazságot szolgáltassunk a francia nép nevében. Könyörtelenek leszünk”

– tette hozzá a francia elnök.

A megszökött rab a rendőrségi források szerint 1994-ben született. Az ügyben a szervezett bűnözés elleni központi hivatal indított nyomozást.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »