Rendőrök verekedtek össze Kijev közelében és kigyulladt egy gépkocsi Beregszászban: augusztus 12-i hírösszefoglaló

Rendőrök verekedtek össze Kijev közelében és kigyulladt egy gépkocsi Beregszászban: augusztus 12-i hírösszefoglaló

Rendőrök verekedtek össze Kijev közelében (Videó); Kigyulladt egy gépkocsi Beregszászban (Fotó); Ukrajnában csökkentik a villamosenergia árát; Kis repülővel akartak cigit csempészni Magyarországra; 4500 csomag csempészcigarettát találtak Kárpátalján. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. augusztus 12-én.

A közösségi oldalakon megjelent egy videó, amelyen rendőrök verekednek. Az eset a Kijev melletti Bila Cerkva városban történt. A felvételek alapján a járőrök ökölharcot rendeztek a szolgálati autó mellett. A konfliktus során az egyenruhások kézzel-lábbal verték egymást, míg az egyik zsaru megragadta kollégája nyakát, majdnem megfojtotta őt.

Augusztus 11-én kijevi idő szerint 12:06 órakor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy Beregszászban kigyulladt egy 1987-es kibocsátású Volkswagen Jetta márkájú gépkocsi. Az autó női tulajdonosa az út szélén hagyta a gépkocsit, s a piacra ment bevásárolni. Az autóból jövő füstre a járókelők figyeltek fel, s azonnal tárcsázták a 101-es segélyhívó számot.

Hírdetés

Ukrajnában októbertől a villamosenergia-tarifákat 1,68 hrivnyáról 1,44 hrivnyára csökkentik kW-onként, de csak azok számára, akik 250 kilowattóránál kevesebbet fogyasztanak. A havonta 250 kWh-nál kevesebbet fogyasztó háztartások számára a villamosenergia ára 1,44 hrivnya/kW-ra csökken (jelenleg 1,68 hrivnya). Ugyanakkor a havi 250 kWh-t meghaladó fogyasztású családok esetében a tarifák változatlanok maradnak.

Augusztus 11-én éjszaka a Csapi Határőrség munkatársai megakadályoztak egy csempészkísérletet. A szabálysértők pilóta nélküli kis repülőgéppel akarták átjuttatni a füstölni valót Magyarországra. A leszállóhely közelében egy ukrán rendszámú VAZ személygépkocsit, egy vezérlő panelt, egy laptopot és három mesterkarton dohányterméket is találtak. A csempészek 576 csomag fehérorosz zárjegy nélküli cigarettát akartak átjuttatni a határon. A katonák a helyszínre a nyomozókat hívták ki, akik lefoglalták a csempészetre használtak tárgyakat.

A Kárpátok 2021 hadművelet keretében a Munkácsi Határőrség emberei Kárpátalján egy újabb csempészkísérletet akadályoztak meg. A csempészek azt tervezték, hogy a Tisza folyón keresztül Romániába juttatják a csempészárut. A Tisza-parton folytatott keresési műveletek során a katonák 9 mesterkartont találtak, melyben összesen 4500 csomag, zárjegy nélküli cigaretta volt.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »