Raši: A Hlas-SD nem mond le a házelnöki posztról, és nem hajlandó üzletelni vele

A Hlas-SD nem mond le a házelnöki posztról, és nem hajlandó üzletelni vele, szeptemberben visszatérnek a témára – jelentette ki Richard Raši beruházási, régiófejlesztési és informatizációért felelős miniszter a kormány szerdai ülése előtt. A házelnökről szóló parlamenti szavazásra azután kerülhet sor, hogy megállapodásra jut a kormánykoalíció.

„Ragaszkodunk ahhoz, hogy a házelnöki poszt a Hlas-SD-t illeti, és nincs semmilyen más alternatíva”

szögezte le Raši a parlamenti választás eredményei alapján aláírt koalíciós szerződésre hivatkozva.

Hírdetés

A miniszter hozzátette, hogy Robert Fico kormányfő állapotáról nincsenek közelebbi információi, a kormányhivatallal való kommunikációt pedig megfelelőnek tartja. Jozef Ráž (Smer-SD) közlekedési miniszter hozzátette, hogy a kormányfő a legközelebbi munkatársain keresztül tartja vele a kapcsolatot.

Andrej Danko, az SNS elnöke kedden (június 25.) megismételte, azt tartaná ideálisnak, ha a három legfőbb közjogi méltóság posztján megosztozna a három kormánypárt, és köszönetet mondott azért, hogy a Smer-SD hasonló értelemben nyilatkozott. Hozzátette, tárgyalniuk kell a kormánypártoknak a koalíciós szerződésről, illetve a koalíció működéséről, mivel Peter Pellegrini államfővé választásával új helyzet állt elő.

Danko: Stabil a Smer-SD, az SNS és a Hlas-SD koalíciója

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »