Putyin a Krímben: a félsziget "mindörökké összefonódott Oroszországgal"

Vlagyimir Putyin orosz elnök egységre szólította Oroszországot a Krím félszigeten csütörtökön tett látogatása során.

Putyin az orosz polgárháború (1918-1922) áldozatai emlékére tartott megemlékezésen vett részt Szevasztopolban. Arról beszélt a rendezvényen, hogy a Krím földjét orosz katonák vére áztatta. Beszédében az orosz elnök újfent leszögezte, hogy a Krím "mindörökké összefonódott Oroszországgal".

Hírdetés

Dmitri Oreskin ismert orosz politológus az Eho Moszkvi független rádiónak nyilatkozva úgy értékelte Putyinnak a nemzeti egység napja alkalmából tett krími látogatását, mint "egy kissé esetlen kísérletet" arra, hogy felelevenítse Oroszország és a Krím félsziget 2014-es újraegyesítését övező eufórikus hangulatot, amely időközben jelentősen alábbhagyott. Mint mondta, az emberek most azt várják az orosz vezetőtől, hogy kezelje a helyi problémákat, a többi között a szegénység jelentette kihívásokat.

Az orosz elnök a nap folyamán online tanácskozott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel a közös szövetségi állam legfelsőbb államtanácsának ülése alkalmából. A megbeszélésen mindenekelőtt gazdasági kérdések kerültek elő. Raman Halovcsenka fehérorosz miniszterelnök például arról számolt be, hogy 2022 júliusáig kidolgozhatják a közös gázpiac alapelveit. Lukasenka pedig felvetette egy médiaholding létrehozását a közös szövetségi állam számára.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »