Pozsony önkormányzata elítélte Huliakot a Plavákovára tett megjegyzései miatt

Pozsony önkormányzata elítélte Huliakot a Plavákovára tett megjegyzései miatt

Pozsony önkormányzata elítélte Huliakot a Plavákovára tett megjegyzései miatt Mészáros Richárd2024. 09. 26., cs – 20:58

A pozsonyi önkormányzat csütörtökön határozottan elítélte Rudolf Huliak (SNS) parlamenti képviselő „rágalmazó megjegyzéseit és elfogadhatatlan sértegetéseit”, amelyekkel Lucia Plavákovát (PS) illette, aki nemcsak parlamenti képviselő, hanem Pozsony önkormányzati képviselője is. A testület úgy látja, ez támadás minden nő ellen, valamint minden ember ellen is, aki rész vesz a közügyekben.

Hírdetés

„Teljesen elfogadhatatlannak tartjuk, hogy bármelyik megválasztott képviselő ilyen módon fejezze ki magát” – áll az önkormányzati képviselők nyilatkozatában.

Hozzátették, lehet sok kérdésben más politikai véleményt megfogalmazni, de soha nem lehet dehumanizálni vagy vulgárisan sértegetni a másikat. A városi képviselők szerint a mandátum gyakorlásának ez a módja teljesen elfogadhatatlan. A testület elvárja, hogy Huliakot felelősségre vonják, és nyilvánosan kérjen bocsánatot.

Huliak vulgáris megjegyzésekkel illette Plavákovát az SNS szerdai sajtótájékoztatóján, Andrej Danko (SNS), a parlament alelnöke kiutasította Plavákovát az ülésteremből a laptopján levő matricák miatt. A képviselőt az ellenzék és a koalíció egy része is elítélte a kijelentései miatt. Az ülésteremben utólag bocsánatot kért, miután felszólították erre, de azután ismét vulgáris kifejezéseket használt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »