Pingáló – Kézműves foglalkozás babáknak

Pingáló – Kézműves foglalkozás babáknak

A Pingáló olyan különleges, kiscsoportos kézműves foglalkozás, amelyet 3 éves kor alatti gyermekek számára hoztak létre. A program alsó korhatára fél év, és a foglalkozások során a gyermekek szüleik jelenlétében és segítségével játszva próbálhatnak ki különböző művészeti folyamatokat. Az egyedi kezdeményezésre az egész Kárpát-medencében nincs példa.

A tematikus foglalkozások során a gyermekek különböző eszközökkel alkothatnak – mint például ujjal, tenyérrel, marokecsettel, vagy különböző tulajdonságú tárgyak lenyomatával –, ragaszthatnak, téphetnek és nyírhatnak. Ezek a tevékenységek a finommotorika és a szem-kéz koordináció fejlesztésére irányulnak. Emellett a kicsik játszva tanulnak a színekről és formákról, miközben fejlődik a szépérzékük és tapintásuk, valamint megtapasztalják az alkotói folyamat egységét, melynek végén a kész alkotást tarthatják a kezükben.

A Pingáló központi szerepet játszik a szülő-gyerek minőségi idő eltöltésében is. A kiscsoportos foglalkozások (maximum 6 szülő és gyermek) teret adnak a szociális fejlődésre is, mivel a gyermekek időt töltenek kortársaikkal, ismerkedhetnek, megfigyelhetnek és barátkozhatnak.

A Pingáló már két helyszínen is működik: Dunaszerdahelyen a Csallóközi Könyvtár ad otthont a foglalkozásoknak, valamint Nagymácsédon a helyi önkormányzat támogatásával létrejött Baba-mama klubban.

Hírdetés

A foglalkozásokat Mgr. art. Orosz Bréda Enikő vezeti, aki báb- és díszlettervező, művészettanár és anyuka.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekek már kiskorukban megismerkedjenek a művészetekkel és az alkotás örömével. A Pingáló foglalkozásokon a gyerekek szabadon kísérletezhetnek, miközben fejlesztik kézügyességüket és kreativitásukat, mindezt a szülőkkel közösen töltött minőségi idő keretében”

– mondta Orosz Bréda Enikő.

Egy-egy foglalkozás 40-45 percig tart, és a részvétel díjköteles, hogy a szervezők biztosítani tudák a szakszerű pedagógiai jelenlétet, illetve az alapanyagokat.

Várják tehát a közös alkotásra a legkisebb művészeket és szüleiket!

Körkép.sk, sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »