Migráns gyilkolt Párizsban

A büntetőpolitika szigorítása mellett szállt síkra a belügyminiszer, miután brutálisan meggyilkoltak egy 19 éves egyetemista lányt. Az elkövetőt, a 22 éves marokkóit korábban már elítélték nemi erőszakért, és jóval a kiutasítási végzés után követte el tettét. Az új belügyminiszter a jogi arzenál átalakítását sűrgette.

Kép

Az áldozat: az ő gyilkosát védi a politikai szélsőség – Kép: x.com

Hírdetés

Elföldelve találták meg a párizsi a Bois de Boulogne-ban, a francia főváros nyugati perifériájának erdős, ligetes vidékén egy 19 éves lány holttestét szeptember 21-én.

Napokon belül kézre kerítették a Fülöp-szigeteki, katolikus egyetemista lány gyilkosát: a 22 éves, Svájcban letartóztatott gyanúsított a marokkói állampolgárságú Taha O.-t, akit 2019-ben már elítéltek 7 év börtönbüntetésre nemi erőszak miatt.

Az illegális migránst, aki 2024-ben szabadult a börtönből, arra kötelezték, hogy hagyja el Franciaország területét, ahová 10 évig nem is térhetett volna vissza. Ennek a végzésnek a francia hatóságok az esetek mindössze 10 százalékában tudnak érvényt szerezni – jegyzi meg a Le Figaro.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »