Potápi Árpád János: a sport erősíti a nemzeti összetartozás érzését

Potápi Árpád János: a sport erősíti a nemzeti összetartozás érzését

A nagy múltra visszatekintő, Egy vérből vagyunk elnevezésű jótékonysági futás egyik feladata, hogy erősítse a nemzeti összetartozás érzését – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Bonyhádon.

Potápi Árpád János, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a futás rajtjával egybekötött sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a közös sportolás vagy a magyar sportolók sikereiben való, határokon átívelő osztozás a nemzeti összetartozás érzésének megerősítését eredményezi szerte a világon. A kilencedik alkalommal zajló, idén Bonyhádról induló és Gyergyószárhegyen záruló, 740 kilométeren át zajló esemény a magyarok összetartozásának erősítése mellett a jótékonykodásra és a véradás fontosságára is ráirányítja a figyelmet – közölte.

Bonyhád, 2023. június 30.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára beszél az Egy vérbõl vagyunk jótékonysági futás rajtja elõtti sajtótájékoztatón Bonyhádon a Perczel-kúriánál 2023. június 30-án. Mögötte Gui Angéla, a szervezõ Egy Vérbõl Vagyunk Alapítvány alapítója, fõszervezõ (b). A kilencedik alkalommal zajló, idén Bonyhádról induló és Gyergyószárhegyen záruló, 740 kilométeren át zajló jótékonysági futás a magyarok összetartozásának erõsítése mellett a jótékonykodásra és a véradás fontosságára is ráirányítja a figyelmet.
MTI/Kiss Dániel

Gui Angéla, a szervező Egy Vérből Vagyunk Alapítvány alapítója emlékeztetett: a jótékonysági eseménnyel évek óta igyekeznek felhívni a figyelmet a magyarok összetartozására, a véradásra és arra, hogy másokon segíteni mennyire jó. Kiemelte: az esemény alatt tíz szervezet gyermekei számára adnak át útközben sportcipőket, július 5-én, a célban pedig több mint 500 nehéz sorsú, több mint húsz gyermekotthonból érkező gyermek számára szervezik meg az Egy vérből vagyunk fesztivált.

Hírdetés

A gyergyószárhegyi Tatárdombon, a célban Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke és Böjte Csaba fogadja a befutókat. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese közölte: az előző évekhez hasonlóan a rendezvényhez kapcsolódóan idén is lehetőséget biztosítanak véradásra. Mint mondta, Magyarországon évente mintegy 240 ember szánja rá magát véradásra, van, aki többször is. Mindez azért fontos, mert ha nem lennének véradók, a legsúlyosabb betegek ápolása vagy akár életben tartása lehetetlenülne el hívta fel a figyelmet.

A jótékonysági futás – amelyhez számos ponton, bizonyos szakaszokon akár kerékpárral is lehet csatlakozni – hat napon és 740 kilométeren át zajlik a Bonyhád-Baja-Hódmezővásárhely-Gyula-Nagyszalonta-Nagyvárad-Zsobok-Kolozsvár-Magyarfülpös-Gyergyószárhegy útvonalon.

MTI

The post Potápi Árpád János: a sport erősíti a nemzeti összetartozás érzését appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »