Pénzmosásra szolgáló internetes kriptopénzváltó szolgáltatásokat állítottak le Németországban

Kriptovalutákra szakosodott pénzváltóplatformokat tiltottak be az illetékes hatóságok Németországban bűncselekményből származó pénzek tisztára mosásának lehetővé tétele vádjával.

A csütörtöki bejelentés szerint a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) és a Kiberbűnözés Elleni Központi Hivatal (ZIT) 47 kriptovaluta-átváltásra szakosodott pénzváltóplatform működését tiltotta be. Az indoklás szerint BKA, a ZIT és a frankfurti ügyészség a leállított pénzváltó-szolgáltatások üzemeltetőit azzal vádolja, hogy nagy pénzösszegek eredetének az eltitkolásával bűncselekményeket elkövető internetes kereskedési platformok működését, és ezzel bűncselekményekből származó pénzek tisztára mosását tették lehetővé.

Hírdetés

A németországi székhelyű pénzváltóplatformon kriptovalutákat lehetett hagyományos valutára váltani és vissza. A tranzakciókat regisztráció és a személyazonosság igazolása nélkül lehetett végrehajtani a közvetítésükkel.

A hatóságok indoklása szerint az ilyen anonim pénzügyi tranzakciókat végző pénzváltó-szolgáltatások kulcsfontosságú szerepet töltenek be a pénzmosás és a kiberbűnözés lehetővé tételében. Jellemzően az ilyen platformok szolgáltatásait veszik igénybe a darknetkereskedők, a botnetüzemeltetők, hogy illegális műveletekből, váltságdíjakból, vagy egyéb bűncselekményekből származó bevételeiket a legális pénzforgalomba helyezzék át.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »