Pellegrini a nép, nemzet, állam hármas köré építené államfőségét. Majerskýék (KDH) még nem döntöttek, kit támogatnak

Pellegrini a nép, nemzet, állam hármas köré építené államfőségét. Majerskýék (KDH) még nem döntöttek, kit támogatnak

Nyitókép: RTVS live, reprofoto

A Hlas és a KDH elnöke szerepelt a köztelevízió 5 perc múlva 12 című vasárpani vitaműsorában.

Peter Pellegrini házelnök, államfő-jelölt elmondta, hogy  az emberek részéről érzett támogatás iránti felelősség miatt döntöttek az államfőjelöltség mellett.

– fogalmazott Pellegrini.

Elmondta azt is, hogy hiba, ha a jelenlegi politikai helyzetbe helyezi a közvélemény, a média és az ellenzék a mostani államfőválasztás.

Hírdetés

“ Az államfőt öt évre választjuk. Čaputová is öt kormányt élt meg. Fél év múlva teljesen más politikai helyzet állhat fenn”

– indokolta Pellegrini, hogy miért nem szabad a jelenlegi politikai szembenállás kontextusába helyezni az államfőválasztást.

Milan Majerský, a KDH elnöke elmondta, hogy pártja eredetileg saját jelölt indításán gondolkodt, de végül nem állítanak ki saját jelöltet. Pártja számára a legfontosabb a figyelemfelkeltés volt, és 8 év után sikerült visszakerülniük a parlamentbe. Karas és Lexmann, akiről a KDH részéről szó volt jelöltként, végül aktivitásaikat a parlamentre koncentrálják, ahol Majerský szerint a KDH nyugodt, szakmai erőt képvisel.

“Ilyen rövid idő alatt már nem lennének képesek utolérni a többi jelöltet a kampányban. A KDH február 17-én dönt arról, hogy kit fognak támogatni.”

Nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy akár Korčok mögé is felsorakozhatnak.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »