Párizs a tét, Tunézia ellen kezd a férfi kézilabda-válogatott

Párizs a tét, Tunézia ellen kezd a férfi kézilabda-válogatott

Tatabányán rendezik a férfi kézilabda olimpiai selejtezőt, ahol fontos a jó rajt. Cikkünk a Magyarország-Tunézia mérkőzésről folyamatosan frissül.

A magyar csapat 20 fős keretéből Tunézia ellen Palasics Kristóf, Krakovszki Bence, Szöllősi Szabolcs és Rodriguez Pedro maradt ki. Lassan megtelt a tatabányai aréna a kezdésre, és a hazai szurkolók remek hangulatot teremtettek, felpaprikázva a válogatottat. A kapuban Mikler Roland kezdett, a két szélen Imre Bence és Bóka Bendegúz, beállóban Bánhidi Bence játszott. Lékai Máté irányított, Ancsin Gábor és Szita Zoltán volt az átlövő. Az első akciót éppen utóbbi rontotta el, ám aztán Sipos Adrián jó ütemű közbelépéssel visszaszerezte a labdát, és be is lőtte a ziccert.

Hírdetés

Gyorsan válaszolt Tunézia egy átlövésből, de Imre Bence is rögtön betalált, szépen berepülve a szélről (2-1), Mikler a következő lövést már hárította, de a másik oldalon Ancsin kísérletét is leszedte Harbaoui. A szélsőjáték jól működött az elején a türelmesen kijátszott akciót Bóka vágta be, megduplázva a különbséget. Az újabb elhibázott tunéziai támadás után a mieink akciója is elhalt, majd Ben Abdallah talált be egy betörés után (3-2). Bóka másodszor sem hibázott, majd emberelőnyben Lékai növelte a különbséget üres kapus góllal (5-2).

A selejtező első mérkőzésén a norvégok 32-29-re verték meg Portugáliát. A magyar csapat szombaton este az északiakkal, vasárnap este pedig a portugálokkal találkozik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »