Oroszország haditengerészeti támaszpontot létesít Abházia fekete-tengeri partjainál

Oroszország haditengerészeti támaszpontot létesít Abházia fekete-tengeri partjainál – mondta el az Izvesztyija című orosz újságnak nyilatkozva a georgiai szakadár régió vezetője pénteken, egy nappal a Vlagyimir Putyinnal lezajlott találkozója után.

Aszlan Bzsania, a Moszkva által támogatott szakadár régió elnöke beszámolt arról, hogy az orosz elnökkel megállapodást írt alá állandó haditengerészeti támaszpontról az Ocsamcsirai régióban.

"Aláírtunk egy megállapodást, és a közeljövőben az orosz haditengerészetnek állandó bázisa lesz Ocsamcsira körzetében" – mondta Bzsania az Izvesztyijának.

Hírdetés

"Mindez Oroszország és Abházia védelmi képességének növelését célozza, és ez a fajta kölcsönhatás folytatódni fog" – mondta. "Vannak olyan dolgok is, amelyekről nem beszélhetek" – tette hozzá a szakadár vezető.

Oroszország 2008-ban ismerte el Abháziát és egy másik georgiai szakadár régiót, Dél-Oszétiát független államként, miután az orosz csapatok visszaverték a Dél-Oszétia visszafoglalására tett grúz kísérletet egy ötnapos háborúban.

Oroszország az ukrán támadások miatt kivonta Fekete-tengeri Flottájának nagy részét a Krím félszigeten lévő szevasztopoli fő támaszpontjáról.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »