Netanjáhu fiacskája attól tart, hogy nemsokára a Gulágra viszik

Netanjáhu fiacskája attól tart, hogy nemsokára a Gulágra viszik

A Twitter elérhetetlenné tette az izraeli miniszterelnök, Binjámin Netanjáhu fiának, Jáir Netanjáhunak a fiókját. Néhány órával korábban Bibifi Facebook-oldalát és az Instragram-fiókját is törölték. Az említett közösségi hálózatok azért törölték egy időre Bibifi oldalát, illetve fiókját, mert közölte egy izraeli parlamenti képviselő magánlakásának a címét, amelyre likudos ellentüntetőket csődített – írja a Má’áriv című újság.

A Twitter 12 órára, míg a Facebook és az Instragram 24 órára törölte Jáir Netanjáhu, az izraeli miniszterelnök, Binjámin Netanjáhu fiának az oldalát, illetve fiókját. A nevezett három közösségi hálózat azért kényszerült erre a lépésre, mert Bibifi tegnap közzétette Nir Orbach, a Jáminá (Jobbra! – ימינה) nevű párt parlamenti képviselője magánlakásának nem publikus címét. Jáir Netanjáhu az oldalára kitett plakáttal egyben arra buzdította a Likud párt híveit, hogy tüntetés keretében „látogassák meg” az édesapja következő miniszterelnöki ciklusát megakadályozni szándékozó politikus otthonát. Erre a „látogatásra” egyébként sor is került.

Twitter-fiókjának elérhetetlenné tétele előtt, tegnap Jáir Netanjáhu a következőt csiripelte:

Hírdetés

A bolsevikok gyülekezetének számító Facebook 24 órára elérhetetlenné tette az oldalamat. A high tech (csúcstechnológia – H. J.), a deep state („mélyállam”, azaz háttérhatalom – H. J.) az új amerikai kormányzatban helyet foglaló bábjaikkal együtt Izraelt egy igen sötét korszakba sodorják. Reméljük, hogy a Gulágra azért nem visznek.

Ezt csiripelte Bibifi, majd a nagyobb hatás kedvéért a szöveg végére Észak-Korea zászlóját is kitette. A fentebb idézett bejegyzés után olvasható a Fb felkiáltójeles üzenete: „24 órán keresztül nem posztolhatsz, és nem válaszolhatsz”.

Jáir Netanjáhu írt egy másik, ám kicsit később saját maga által törölt bejegyzést is az Fb-oldalára: „Az Instragram törölte a Nir Orbach háza előtti tüntetésre hívó plakátomat! Itt van már 1984!” (célzás George Orwell Ezerkilencszáznyolcvannégy című szatirikus politikai regényére – H. J.). Bibifi ezt a bejegyzést is észak-koreai zászlókkal díszítette.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »