Negyedik alkalommal hirdetnek gyalogos zarándoklatot Alsóbodokra

A Via Mariae – Mária Út Polgári Társulás 2024. szeptember 14-ére 4 kilométeres gyalogos zarándoklatot hirdet Isten szolgája Esterházy János halálának 67. évfordulója alkalmából Bábindalról Alsóbodokra, Esterházy János újratemetésének helyszínére.

A szervezők gyűjtőautóbuszt indítanak Dunaszerdahelyről, amely Nyitra érintésével érkezik meg Bábindalra, az alábbi felszállási lehetőségekkel: Egyházkarcsán 6:35-kor a templomnál, Mórockarcsán 6:40-kor és Dercsikán 6:50-kor a buszmegállóban, Bakán 6:55-kor a Ráció előtt, Bősön 7:10-kor a VÚB előtt, Várkonyban 7:20-kor és Dunaszerdahelyen 7:30-kor a buszmegállónál, legvégül Nyitrán 9 órakor lehet felszállni a buszra a vasútállomás előtt. Bábindalon a Szent Imre-templomtól 9:30-kor indul a menet, amely várhatóan röviddel 11 óra előtt érkezik meg az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont kapujához, ahol csatlakoznak a többi zarándokhoz.

Az Isten szolgája Esterházy János Zarándoknap szombati napján 11 órától lelki és kulturális programok várják az érkezőket, majd 14 órakor kerül sor az Esterházy János Emlékérem ünnepélyes átadására.

A 15 órakor kezdődő ünnepi hálaadó szentmise főcelebránsa Várszegi Asztrik püspök, nyugalmazott pannonhalmi főapát lesz. A zarándoknap a nyitragesztei Salve Dio együttes fellépésével ér véget. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Hírdetés

Az autóbusz viteldíja a szervező polgári társulás tájékoztatása szerint 18-22 euró, a jelentkezők számától függően.

További információkat az alábbi telefonszámokon kaphatnak az érdeklődők: Katona Júlia 0905 210 320 vagy Patay Péter 0908 132 086.

Az Isten szolgája Esterházy János Zarándoknap teljes szombati programja ITT található meg. 

(SzE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »