MSZP: nekünk van csapatunk Európában, Orbán viszont "egyedül focizik"

Az MSZP-nek van csapata Európában, míg Orbán Viktor „egyedül focizik”, de „onnan is csak öngólt rúg” – mondta Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, aki Tóth Bertalannal, az MSZP társelnökével közösen, az európai szocialisták csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóját követően tartott online közvetített sajtótájékoztatót.

Ujhelyi István hangsúlyozta: annak érdekében, hogy meg tudjanak küzdeni Magyarországért, nagyon fontos, hogy az MSZP aktív részese legyen az európai szocialista pártcsaládnak.

„Nekünk van pártcsaládunk, és ez kulcskérdés” – jelentette ki. Hozzátette: ezzel szemben Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a csütörtök délután kezdődő európai csúcsra úgy érkezik, hogy „senki nem várja, nincsen pártcsaládja, nincsenek kollégái, barátai, maximum a lengyel miniszterelnök”.

Úgy értékelt: Orbán Viktor saját magának rúgott öngólt, amikor „kifocizta magát” a komolyan vehető, és mások által tárgyalófélnek tekintett európai miniszterelnökök sorából.

Hírdetés

Hangsúlyozta: az MSZP az egyetlen olyan hazai ellenzéki párt, amelynek nagy és komoly nemzetközi háttérországa van, így a szocialistáknak kell majd segítenie a következő kormányzatot abban, hogy a Magyarországot érintő fontos kérdések eljussanak a nemzetközi döntéshozói szintre.

„Nekünk van csapatunk Európában, Orbán már egyedül focizik, de onnan is csak öngólt rúg” – fogalmazott.     

Tóth Bertalan elmondta: a csúcstalálkozón hat európai vezető – az új német kancellár, valamint a svéd, a finn, a portugál, a máltai és a spanyol miniszterelnök – jelenlétében értékelték az elmúlt egy évet. Megállapították, hogy az európai szocialisták kezdeményezésére a válságkezelést most nem megszorítások övezték, hanem szolidaritás.

Jelezte: az MSZP szorosan együttműködik az új német kancellárt adó SPD-vel, és Olaf Scholznál kezdeményezték is, hogy jövő év elején egy találkozón egyeztessenek a magyarországi helyzetről.  

Jövőre mi is nagy változásra készülünk, szeretnénk, hogy Magyarország egy szabad, igazságos, szolidáris ország legyen, és a klímavédelem, a zöldpolitika kerüljön előtérbe – hangsúlyozta Tóth Bertalan, aki szerint ezeket az értékeket az európai szocialisták is támogatják.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »