Miroslav Kollár: Matovič úr, ne sértegesse, hagyja békén a polgármestereket!

Miroslav Kollár: Matovič úr, ne sértegesse, hagyja békén a polgármestereket!

Miroslav Kollár, a Za ľudí párt parlamenti képviselője és Galgóc polgármestere felszólította Igor Matovič (OĽANO) kormányfőt, hogy ne sértegesse a szlovákiai polgármestereket. Szerinte abszurd dolog akárcsak fontolóra venni a polgármesterek megbüntetését, és azt sugallni, hogy ők a felelősek az aktuális járványhelyzetért. Kollár a hétfői (január 11.) kormányülésen rögzített, nyilvánosságra hozott hangfelvételre reagált.

A kormányfő az ülésen kijelentette: a tervezett országos koronavírus-tesztelésnek az önkormányzatokról kellene szólnia, a polgármestereknek pedig be kell bizonyítaniuk, hogy számítanak nekik az emberek.

 – tette hozzá.

Kollár szerint a miniszterelnök szavai arról tanúskodnak, hogy nincs tisztában az önkormányzatok jogállásával és feladataival, valamint azzal, hogy milyen szerepet játszottak az eddigi járványkezelésben.

– írta a közösségi hálón közzétett bejegyzésében a galgóci polgármester.

Hírdetés

Kollár azt ajánlja Matovičnak, hogy hagyja békén a városok és községek polgármestereit, mert ők tudják, mit kell tenniük.

 Egyben felszólította őt, hogy ne sértegesse a szakértőket, akiknek releváns és szakmailag alátámasztott elképzelésük van arról, hogyan csökkenthető a világjárvány áldozatainak száma.

– fogalmazott Kollár.

Matovič a szerdai (január 13.) kormányülés előtt reagált azoknak a szakembereknek a bírálataira, akik nem javasolják az országos tesztelést.

 – jelentette ki a miniszterelnök.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »