Úszószakedző-képzés indul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Úszószakedző-képzés indul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

A 2024/25-ös tanév szeptemberétől az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem elindítja az úszószakedzők képzését, és elmélyíti a kapcsolatot a vízilabda-szövetséggel, még magasabb szintre emelve a már évek óta kiválóan működő edzőképzés színvonalát. Erről írt alá megállapodást a szövetségek vezetőivel Pajtókné Tari Ilona rektor az egri Líceumban május 14-én.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sporttudományi Intézetének elsődleges célja, hogy olyan szakembereket képezzen, akik munkájuk során megfelelő szakmai kompetenciákkal, fejlesztő szemlélettel rendelkeznek, emellett értik és támogatják a sport szerepét az egészségmegőrzésben, a teljesítményjavításban és a közösségépítésben egyaránt. Ennek jegyében erősítette meg az intézmény együttműködését a Magyar Úszó Szövetséggel és a Magyar Vízilabda Szövetséggel.

A dokumentum értelmében az egyetem a 2024/25-ös tanév szeptemberétől elindítja az úszásszakedzők képzését, és kiszélesíti a közös munkát az egyetem már sikeresen futó vízilabda-szakedző képzése kapcsán.

Pajtókné Tari Ilona rektor a megállapodás aláírása alkalmából hangsúlyozta: „Feladataink közé tartozik az utánpótlás-nevelés és a tehetséggondozás tudományos, elméleti és gyakorlati hátterének támogatása is. Fontos kiemelni, hogy az edzők kompetenciája és elhivatottsága elengedhetetlen a sportágak jövőbeni sikeressége szempontjából. Ezért terveink szerint a szakirányú továbbképzések, szakmai műhelyek közös megvalósítása is szerepet kap az együttműködés során.”

Selmeci Attila, a Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke az eseményen úgy fogalmazott: bár Észak-Magyarországon több uszoda található, megfelelő szintű szakemberképzésre eddig nem volt lehetőség a régióban. A szövetség minden segítséget igyekszik biztosítani ahhoz, hogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel együttműködve olyan képzést biztosítsanak a leendő szakedzőknek, amelyből a szakemberek és a magyar úszósport a legtöbbet tud profitálni.

Hírdetés

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a megállapodás aláírása előtt úgy fogalmazott: közös felelősség, hogy a sportág jövője olyan fényes legyen, mint amilyen a múltja és a jelene, ehhez pedig olyan partnerekre van szükség, mint az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

A megállapodás értelmében a jövőben még színesebb lesz a közös munka, amely kiterjed a képzésre, közös programok, így edzőtáborok és bajnokságok szervezésére, valamint az utánpótlás-nevelés tudományos, elméleti és gyakorlati hátterének támogatására.

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Fotó: Szántó György

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »