A Győri ETO nyerte a Vasas elleni rangadót, és óriási lépést tett az NB I felé

A Győri ETO nyerte a Vasas elleni rangadót, és óriási lépést tett az NB I felé

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a feljutást eldöntő rangadóra került sor a Győri ETO és Vasas között. A forduló előtt feljutó helyen álló Vasas akár már a győriek otthonában bebiztosíthatta a feljutást egy győzelemmel, ehhez azonban az zöld-fehéreknek is volt pár szavuk.

A sikeres csallóközi üzletember, Világi Oszkár tulajdonába tartozó Győri ETO számára létfontosságú volt egy hazai győzelem, amivel megelőzhették legnagyobb riválisukat a Vasast a feljutási harcban.

A Vasas vezető találata után a győriek percei következtek, hiszen a házigazdák két kapufát is szereztek. Előbb a 16. percben Bumba találta telibe a felső lécet, majd nem sokkal később Škvarka távoli lökete érintette a kapufát. A folytatásban is mindent elkövetett az egyenlítő gól érdekében az ETO, a 23. percben pedig meg is lett az eredménye a győri rohamoknak. Lukić három védő gyűrűjében is jól oldotta meg feladatát, és remek egyéni akció végén kiegyenlített. Az első félidő hajráját is megnyomta a Győr, a játékrész végén pedig meg is szerezték a vezetést a zöld-fehérek. Diarra remek passzából Bumba másodszor is betalált, ezzel először kerültek előnybe Borbély Balázs tanítványai.

Hírdetés

Fordulást követően Gera Zoltán együttese dominált, és több remek egyenlítési lehetőséget is kidolgoztak, de a DAC-ban is megforduló Gyurákovics Erik több bravúros védéssel életben tartotta csapata feljutási esélyeit. A győriek kapusa Zimonyi és Baráth helyzeténél is nagyot védett, így a hajrára maradt az egygólos győri vezetés. A találkozó hajrájában az angyalföldiek nagyon szorongatták az ETO-t, a vendégek még egy elmaradt büntetőt is számonkértek a játékvezetőn. A hétperces hosszabbításban is megvolt az esélye az egyenlítésre a Vasasnak, de újabb gólt már nem tudtak szerezni az angyalföldiek.

A Világi Oszkár tulajdonába tartozó másik patináns futballklub, a szlovák élvonalban szereplő dunaszerdahelyi DAC, a hétvégén zárult szlovák bajnokság második helyén végzett, és sorozatban hetedik alkalommal szerepelhetnek a sárga-kékek a nemzetközi porondon. Így tovább íródhat a dunaszerdahelyi sikersztori, a győriek is valami hasonló sikeres időszakban reménykednek a Világi-éra alatt.

„Egészen élvezetes első félidőt játszottunk, mindkét csapat részéről minőségi produkció volt. 3-2-es vezetéssel mehettünk szünetre, az első félidei teljesítményünk miatt megérdemeltük ezt az eredményt. A második félidő már inkább a Vasasról szólt, nem nagyon tudtuk megtartani a labdát az ellenfél térfelén, helyzetbe sem igazán tudtunk kerülni. Nagyon beszorítottak minket, főleg a végén, csak a szerencsén és a kapusunkon múlott, hogy megnyertük a mérkőzést. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki kijött a meccsre, és szurkolt nekünk, a 12. játékosunk volt a közönség, a végjátékot nem tudtuk volna lehozni nélkülük!” – nyilatkozta a lefújást követően az ETO vezetőedzője, Borbély Balázs


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »