Miért mocskolódhat az ellenzék büntetlenül?

Miért mocskolódhat az ellenzék büntetlenül?

Nagyhét és koronavírus-járvány ide vagy oda, tudomásul kell vennünk, hogy a kampány nemhogy megkezdődött, de egyenesen gőzerővel folyik. Az ellenzék minden piszkos fegyverét bevetette annak érdekében, hogy 2022-ben kormányváltást eszközöljön ki. De vajon miért teheti meg ezt? Miért folyamodhat olyan eszközökhöz, amelyek már a jóérzésű ellenzékiek szemét is bántják? Nos, ennek is megvannak az okai.***1: A KORMÁNY NEM VELÜK VAN ELFOGLALVA

A kormánypártok minden erejükkel (sokszor erőn felül) azzal vannak elfoglalva, hogy mielőbb győzedelmeskedjünk a járvány felett. Ennek a gigászi harcnak megvan az eredménye: Magyarország az Európai Unióban első helyen áll az oltottság tekintetében. Nyilván a védettségi átfutási idő miatt ezek az eredmények nem azonnal fognak megjelenni a statisztikai adatokban, de hamarosan meg fognak jelenni. Addig viszont jó táptalajt adnak az ellenzéki összefogás aktivistáinak, akik a magyar egészségügy, illetve az oltási terv kudarcát próbálják elhitetni a polgárokkal. Ez azért is túlzó és nevetséges, mert amennyiben az ő forgatókönyvük szerint haladnánk, még mindig könnyeinket szárítgatva könyörögnénk több vakcináért Brüsszelben. Ehelyett alternatív forrásokból értük el ezt az oltottsági első helyet.

Amíg pedig a kormánypártok a mielőbbi nyitás lehetőségének megteremtésével vannak elfoglalva, bőven van ideje az ellenzéknek mondvacsinált ügyeket kreálni, piszlicsáré dolgokon rágódni, s belekötni még az élő fába is, hiszen jól tudják, hogy amíg ők fülemüle-perekkel foglalkoznak, a Fidesz-KDNP Magyarország polgárainak életét védi, tehát nem rájuk figyel.

2: A PERES ÜGYEK NEM FEJEZŐDNEK BE 2022 ÁRPILISÁRA

A hazugságokra, féligazságokra és csúsztatásokra épülő ellenzéki vádaskodások tét nélkül zajlanak, már legalábbis az ellenzék részéről. Jól tudják ugyanis, hogy a bíróságok jelenleg csökkentett üzemmódban dolgoznak; csak a fajsúlyosabb, valamint a már évek óta folyamatban lévő ügyekre koncentrálnak. Ha tehát valaki egy ellenzéki rágalmazót beperel, a bíróság jó eséllyel halasztja az ügy napirendre tűzését. Ha pedig közülük néhánynak ki is tűzi a tárgyalási napját, az alperesek illetve a tanúk más elfoglaltságra hivatkozva egyszer-kétszer elnapoltathatják a tárgyalást. Két elnapolás között akár fél év is eltelhet.

De még normális permenet esetén is a leggyakoribb, hogy egy éven belül nem ér véget egy per, kiváltképp, ha újabb és újabb bizonyítékok merülnek fel. 2021. március 29-e van. A 2022-es, bizonyosan áprilisra kiírandó parlamenti választásig bő egy év van hátra. A választást tehát nem befolyásolhatja semmilyen kormánypárti győzelem, mely az esetek szinte 100%-ában borítékolható. Azért mondom ezt ilyen bizonyossággal, hiszen ha csak Hadházy Ákos legújabb (sokadik) Ludas elleni támadását vesszük alapul, az abban elhangzó mocskolódások már olyannyira szemet szúróan abszurdak, hogy azokat már az ellenzéki lapok többsége sem meri átvenni. És akkor Fekete-Győr András, Szabó Tímea, vagy Vadai Ágnes ámokfutásairól még nem is beszéltünk

3: NINCS ANYAGI KOCKÁZAT

Remélem, a kedves olvasók közül senki sem hiszi el, hogy ha egy ellenzéki képviselőt nagy összegű büntetéssel vagy fizetésmegvonással szankcionál a Házelnök, akkor ez a büntetés az illetőnek anyagi veszteséget okoz?

Az ilyesfajta performanszok mindig előre megtervezettek. Tervezésük során figyelembe veszik az esetleges büntetési tétel nagyságát is, ezt pedig valamely alapból előteremtik,  s a kiesést minden esetben kompenzálják a képviselő felé. Még akkor is, ha ezt ő maga soha nem fogja beismerni. Épp ezért különösen aljas eljárás némelyek részléről, amikor számlaszámmal megtámogatott gyűjtést rendeznek a közösségi oldalakon, hiszen ez amolyan talált pénz, ezt aztán bármire elkölthetik. Ha akarják, akár 101 kiskutyát is vehetnek érte útlevelestül, törzskönyvestül.

Hírdetés

Bátran lehet tehát trágárságokat ordibálni a Tisztelt Házban, avagy az oltási terv kudarcáról hadoválni, miközben az ellenzékiek soron kívül oltják be magukat, és meglévő vakcinákat dobnak a kukába.

4: A BAJT A LEGJOBB BAJJAL TETÉZNI

A koronavírus-járvány igen jó alapként szolgál az ellenzéki összefogás pártjainak. Hiszen a mindenkori kormány elleni bizalom minden esetben megrendül valamely, a népet sújtó tragédia (pl. járvány vagy háború) esetén, pláne akkor, ha az adott tragédia gazdasági válságot is okoz.

Az ellenzék bármikor képes úgy forgatni a szavakat, hogy egy világjárványból, s annak következményeiből a magyar kormány kudarcát vizionálja. Teszi ezt úgy, hogy a magyarországi helyzetnél nagyságrendekkel keményebb korlátozások vannak igen sok országban.

Jól építenek a fertőzés kiszámíthatatlanságára, mely a mutálódott vírustörzsek megjelenésével kiváltképp felfokozódott. Az első és második hullámban nem produkáltunk olyan kiemelkedően rossz adatokat, mint a harmadik hullám idején. Csakhogy, amint már mondtam, a fertőzés kiszámíthatatlan. Hiába voltunk mi idehaza óvatosak, ha a szomszédos országok némelyikében idő előtt enyhítettek a szigorításokon. S még csak a szomszédos országokra sem kell hivatkoznunk, hiszen a tömegközlekedés és az áruszállítás útján akadálytalanul átjuthattak hozzánk a sokkal fertőzőbb variánsok olyan országokból, ahol mára katasztrofális állapotok uralkodnak.

Summa summarum az országos baj esetén a pártoskodás mindig felerősödik. Választások előtt kifejezetten. Hogy egy ilyen helyzetet politikai haszonszerzés céljából felhasználni finoman szólva sem etikus? Kit érdekel? A cél a győzelem elérése. Bármilyen áron.

***

Akik pedig bedőlnek az ellenzéki hazugsággyárak hírként tálalt propagandatermékeinek, azok gondoljanak bele, mi lenne itt akkor, ha már most ők lennének kormányon? Hiszen nemhogy egyetlen, általuk „kidolgozott” járványhelyzeti stratégia mellett nem tudtak kiállni akár egyetlen hétig, hanem mindeközben egymással is folyton marakodtak.

Márpedig a szakemberek együttes véleménye az, hogy a világjárványok korát éljük. 2022-ben tehát nem pártokra, de még csak nem is ideológiákra kell majd szavaznunk.

A 2022-es szavazás tétje a túlélés vagy a káosz lesz.() VBT ()Kiemelt kép: Huszti István / Index

The post Miért mocskolódhat az ellenzék büntetlenül? appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »