Megváltoztak az autóvezetési tanfolyamok szabályai és Kárpátalján meghalt egy egyéves gyerek, miután kiesett a babakocsiból: június 8-i hírösszefoglaló

Megváltoztak az autóvezetési tanfolyamok szabályai és Kárpátalján meghalt egy egyéves gyerek, miután kiesett a babakocsiból: június 8-i hírösszefoglaló

Megváltoztak az autóvezetési tanfolyamok szabályai Ukrajnában; Kárpátalján meghalt egy egyéves gyerek, miután kiesett a babakocsiból; Ukrajnában elveszíthetik otthonukat azok, akiknek rezsitartozásuk van; Ukrajnában a munkások 41,5% adót fizetnek, míg az oligarchák 5%-ot; Egyre több a poszt-Covid tünetekkel küzdő magyar. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 8-án.

Ukrajnában korábban minden sofőr, aki érvényes vezetői engedéllyel és több mint három éves tapasztalattal rendelkezett, taníthatott autóvezetést. Ma a KRESZ 24.5. pontjának megfelelően az utakon történő vezetés csak a járművezető-képzésben részt vevő szakember jelenlétében engedélyezett. Az intézményekre vonatkozó követelmények felsorolását, a szakemberek képesítési követelményeit a törvény határozza meg.

Kárpátalján, a munkácsi járási Dunkófalván (Обава) életét vesztette egy egyéves gyermek, miután kiesett a babakocsiból. Az eset vizsgálata során kiderült, hogy a szülők az egyéves gyermeküket a babakocsiban hagyták otthon, az idősebb gyermekek felügyelete alatt. A tragédia pontos okait és körülményeit még vizsgálják

Hírdetés

Ukrajnában, ha egy személy rezsitartozása meghaladja a 120 000 hrivnyát, abban az esetben elvehetik tőle az otthonát. A koronavírus-járvány idején nem vehetik el azokat a lakásokat, ahol rezsitartozások vannak. De ha egy személynek két lakása van, akkor a másodikat eladhatják. A behajtás részeként elvihetnek és aukción eladhatnak egy autót, háztartási gépeket, ruhákat és még edényeket is.

Ukrajnában egy egyszerű munkás jóval több adót fizet, mint egy oligarcha. Ukrajnában az adózás úgy van felépítve, hogy minél több a jövedelem, annál alacsonyabb az adókulcs. Az Európai Unió 28 országából 22 ország az úgynevezett progresszív adózást alkalmazza. Ukrajnában és számos más afrikai országban regresszív adózás van.

Egyre többen jelentkeznek elhúzódó koronavírusos tünetekkel az orvosnál. Minden ötödik gyógyult, aki átesett a fertőzésen úgynevezett poszt-Covid szindrómával küzd. Memória- vagy koncentrációzavar, légszomj és fejfájás, ezek a legjellemzőbb tünetek, de más súlyos szövődmény is kialakulhat. Országszerte több kórházban is erre szakosodott ambulanciákon segítenek a gyógyulásban.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »