Megszavazza a DK a magyar uniós pénzek folyósítását akadályozó EP-határozatot

Megszavazza a DK a magyar uniós pénzek folyósítását akadályozó EP-határozatot

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor kormánya csak a jogállam látszatát igyekszik megteremteni, ezért döntöttek így.

Molnár Csaba a párt közösségi oldalán is megosztott online sajtótájékoztatón elmondta: az Orbán-kormány az unió pénze nélkül az összeomlás szélére került, ezért minden elkövetnek, hogy megszerezzék a támogatásokat.

Hírdetés

Ehhez azonban az Európai Parlament ellenzéki képviselője szerint “be kell bizonyítania, hogy véget ért az a kormányzati korrupció, amit 12 éve látunk, és Magyarország ismét jogállam lesz.”

Úgy véli, a miniszterelnök csak a jogállamiság a látszatát teremti meg, ám az EP-határozatban benne lesz a valóság. “A Demokratikus Koalíció EP-képviselői megszavazzák az Európai Parlament határozatát, mert ez a kötelességünk hazafiként, a magyar emberek érdekeit védő nép képviselőként” – mondta.

Molnár Csaba szerint csak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás lenne a garancia arra, hogy az uniós pénzek a magyar emberekhez, a magyar vállalkozásokhoz és az önkormányzatokhoz jussanak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »