Megmérte a BKK, mennyire népszerű a BudapestGO

Megmérte a BKK, mennyire népszerű a BudapestGO

A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 40 százaléka már évek óta használja az alkalmazást, nagyon sokan ajánlják is, és több mint felük így vásárol jegyet vagy bérletet is.

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködésben nemrég több mint 4 ezer fő megkérdezésével készített online felmérést, és azt vizsgálta, hogy hogyan vélekednek a fővárosban rendszeresen közösségi közlekedést használók a BudapestGO-ról – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

A társaság saját fejlesztésű applikációját hónapról hónapra egyre többen használják, hétköznaponként jellemzően 270 ezren, míg hétvégén 170-200 ezer ügyfél digitális útitársa a BudapestGO.

Hetente átlagosan 30-40 ezer újabb telefonra töltik le az alkalmazást, de a turista szezonban rendszeresen a heti 50 ezret is meghaladja az applikáció-letöltések száma.

A BKK friss felmérése alapján a válaszadók 83 százaléka hasznosnak tartja az applikációt, tízből nyolcan ajánlanák ismerősüknek. A megkérdezettek leginkább azt kedvelik, hogy minden egy helyen elérhető a BudapestGO-ban: bárhol és bármikor egyszerűen válthatnak jegyet vagy bérletet, akár utazás közben is tervezhetnek útvonalat, ráadásul egyszerűen és gyorsan tájékozódhatnak a forgalmi változásokról, így kiszámíthatóbbá válik a közlekedés. Emellett a BKK ügyfelei kedvelik az alkalmazás vizuális megjelenését és egyszerűségét is.

A kutatásból kiderült az is, hogy a válaszadók 40 százaléka évek óta használja a BudapestGO-t. A megkérdezettek közül tízből hárman ismerős ajánlására töltötték le, és a kitöltők majdnem fele naponta megnyitja az alkalmazást, 25 százalékuk pedig hetente használja.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a válaszadók közül tízből hatan leginkább jegy-és bérletvásárlásra használják az applikációt, míg tízből nyolcan az útvonaltervezés, valamint a menetrendi információk miatt nyitják meg a BudapestGO-t.

Hírdetés

A funkciók közül a járműről tervezés (61 százalék), valamint a „kedvenc járatok vagy megállók” (58 százalék) a legismertebbek a BKK ügyfelei körében, míg az okostelefonok kezdőképernyőjére minialkalmazásként kihelyezhető widget-et 49 százalék, a Metró gombot – amely a metróhoz közelítve jelentősen leegyszerűsíti a bérlet- és jegyérvényesítést – pedig csupán 33 százalék ismeri.

A BudapestGO, amely az ötödik legnépszerűbb magyar fejlesztésű magyar applikáció, többek között azért kedvelt, mert jelentősen leegyszerűsíti a jegy- és bérletvásárlás folyamatát, ezt pedig a kutatásban megkérdezettek is visszaigazolták:

a felmérésben résztvevők 60 százaléka már csak digitálisan vásárol jegyet vagy bérletet.

Az applikáció népszerűsége egyre nő, a társaság fejlesztéseinek köszönhetően idén májusban a jegy- és bérletértékesítésből származó bevételek már mintegy 26 százalékát a digitális jegyek és bérletek adták. A felnőttbérletek közel 40 százalékát, a diákbérleteknek pedig a közel 50 százalékát használják okostelefonjukon az utasok.

A BKK felmérése alapján a digitális jegyvásárlás a jegyérvényesítési hajlandóságot is növelheti, így a társaság idén júniusban a bliccelés elleni programja következő állomásaként bővíti a jegyérvényesítési lehetőségeket. Több lépésben a villamosok járművezető fülkéin, valamint a HÉV kocsikon a jegykezelők mellett is jegyérvényesítő matricákat helyez ki a közlekedési társaság, hogy mindenkinek lehetősége legyen kényelmesen érvényesíteni a jegyét.

Július végére az autó- és trolibuszok mellett immár minden felszíni járműtípus utasterében egységesen elérhetővé válik a mobiljegy-érvényesítés. Az újonnan kihelyezett kódmatricák a többi matricához hasonlóan használhatók az egylépéses jegyérvényesítéssel (NFC funkció), vagy a jól megszokott kamerás kódbeolvasással is.

Ahhoz, hogy a BudapestGO-ban mindig megjelenjenek a legfrissebb fejlesztések, érdemes kiválasztani a telefon beállítások menüjében az automatikus frissítést, így a jövőben is elérhetővé válnak a BudapestGO-val kapcsolatos újdonságok.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »