Matovič már készül Heger és Naď távozására. Egy-két héten belül eljön a búcsú ideje

Matovič már készül Heger és Naď távozására. Egy-két héten belül eljön a búcsú ideje

A politikai színtéren jelenleg nagyon nagy a felfordulás Szlovákiában, különösen, ha a koalíciós pártok helyzetét nézzük. 

Míg korábban Mária Kolíková, illetve a Sme rodina több parlamenti képviselője távozásának lehettünk tanúi, ez a mostani távozás még fájdalmasabb és figyelemreméltóbb lesz. A miniszterelnök és a védelmi miniszter ugyanis nem Igor Matovičcsal tervezi a politikai jövőjét.

Az Eduard Heger és Jaroslav Naď tandem politikai jövőjét egyébként maga az OĽaNO vezetője ismertette a Radio Expres egyik műsorában.

Matovič azt állítja, hogy a helyzet már nagyon feszült, s hogy le kell azt zárni.

„Már nyilvánosan elmondtam, hogy ez egy-két hét kérdése. Véget kell neki vetni. Az ilyen köztes állapot nem jó” – fogalmazott a műsorban Matovič.

Hírdetés

Ugyanúgy meg vagyok győződve arról, hogy Eduard Heger Jaro Naďgyal együtt valamilyen új pártot alapít, mint két hónappal ezelőtt,

Továbbra is kitartok emellett. Nincs erről mit beszélni. Ha úgy döntenek, hogy valami újat alapítanak, úgy illendő, hogy ezt ők maguk jelentsék be, még akkor is, ha én is tudok erről ezt-azt” – mondta Matovič a politikusok távozása kapcsán hozzátéve, hogy semmilyen motivációt nem érez a „bosszúra”.

A távozás már csak idő kérdése

Heger ugyanakkor a közelmúltban úgy nyilatkozott az esetleges távozása kapcsán, hogy a kommentálásának „még nem jött el az ideje” Ugyanakkor Igor Matovič nyilatkozataival egybehangzóan több mint 80 százalékos esélyt adott annak, hogy távozik az OĽaNO-ból.

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter is hasonló szellemű megjegyzéseket tett a médiának.

Egyelőre azonban hivatalos állásfoglalást nem lehetett hallani tőlük a jövővel kapcsolatban, de valószínűleg már nem kell sokáig várni erre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »