Masszázsmedencék régen és most (X)

Masszázsmedencék régen és most (X)

Ugyan a melegvizes fürdők vagy a természetes források már az ókorban is kifejezetten népszerűnek számítottak, a technológia ilyen irányú fejlesztése, csak viszonylag későn indult meg.

Mikor készült az első hidromasszázs kád? Milyen volt? Hogy jutott el a mai kinézetéig? Lássuk ezt a csodálatos fejlődéstörténetet, aminek gyümölcse ma már szinte bárki számára elérhető!

Hogyan találták fel a jakuzzit?

Az 1950-es években egy Olaszországból Amerikába vándorló család tagjánál, Kenneth Jakuzzinál sokízületi gyulladást állapítottak meg, aminek a kezelését a maguk kreálta hidromasszázs szerkezettel próbálták kiegészíteni.

A már meglévő vállalkozásuk szivattyúkkal, mezőgazdasági pumpákkal és repülőgépmotorokkal foglalkozott, így hamar megszületett a szerkezet vázlata. Az eredmény pedig olyan kiemelkedő volt, hogy a család egy másik tagja meglátta benne az üzleti lehetőséget is. 

Amennyiben Te is szeretnél otthonod kényelmében akár minden nap egy testi-lelki felüdülést nyújtó hidromasszázs élményt, nézd meg a Caldera Spas oldalát, és találd meg álmaid medencéjét!

Az első hordozható jakuzzi

Hírdetés

Az első piacra dobott modelljük a J-300-as volt, ami egy mobil, víz és levegő keverékét a kádba fújó szerkezet volt. Bármilyen kádba be lehetett helyezni, hogy gyógyírt nyújtson reumás fájdalmakra, izomgörcsökre, valamint hogy testi és szellemi ellazulást nyújtson. Így nem meglepő, hogy a kórházak, rehabilitációs intézmények és iskolák nyomban lecsaptak rá és hatalmas népszerűségre tett szert.

A ma ismert masszázsmedencék elődje

Mivel egyre többen akartak beszerezni, akár állandó használatra is egy modellt, a testvérek továbbfejlesztették az eredeti elképzelésüket. Így jött létre 1968-ra a Roman, ami már egy önálló medence volt. A fúvókák 50-50% arányban kevert levegő és víz segítségével szolgáltatták a hidromasszázs élményét a gyógyulni vágyók számára. 

Hol tartunk ma?

Elég hosszú út vezetett el a mai masszázsmedencék felhozataláig. Manapság már lényegesen szélesebb a kínálat, hiszen számos cég foglalkozik a masszázsmedencék gyártásával, így árban, megjelenésben és minőségben is elég nagy a szórás. 

Jelentősen többféle befúvót választhatunk a jakuzzinkba, hiszen nem csak egyenes irányú, egyenletes fúvásra képes darabok vannak. A körkörös mozgást végző vagy a pulzáló fúvókák a test más-más területét tudják kielégítően átmasszírozni. Amennyiben egy jakuzzi ergonómiailag pontosan lett megtervezve, a nyaktól a talpakig fel tudja frissíteni a testet.

A modern darabok motorja is kimondottan jobb teljesítményű és jobban szabályozható. Ennek köszönhetően egyéni igényekhez igazítható, hogy adott pillanatban egy kellemes és simogató masszázsra van szükséged, vagy egy alapos, a legtöbb izomcsoportot érintő átmozgatásra.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »