Márki-Zay nem tárgyal Gattyánnal – aki nem a Gyurcsány-bandára szavaz, az mind fideszes

Márki-Zay nem tárgyal Gattyánnal – aki nem a Gyurcsány-bandára szavaz, az mind fideszes

Az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok a Fidesz érdekében lépnek fel, céljuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítása – így fogalmazott a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, amikor Gattyán György tárgyalási javaslatáról kérdezték. Habár a miniszterelnök-jelölt ezt konkrétan nem mondta ki, azért eléggé egyértelműen utalt rá, hogy nem fognak egyeztetni a digitalizációt a zászlajára tűző milliárdossal.

Hírdetés

Mint megírtuk, Gattyán György nyílt levelet intézett a balliberális összefogás vezetőihez. Ebben egyebek mellett arról írt, hogy célja a kormányváltás biztos és zökkenőmentes megvalósítása, nem pedig annak késleltetése vagy megakadályozása.

Márki-Zay Péter ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy bárki jelentkezik azért, hogy az összefogott ellenzéket támogassa, azt mindig örömmel veszik. Ugyanakkor „a különböző, az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok általában a Fidesz érdekében lépnek fel”, sok közülük a Fidesz reklámfelületein kommunikál. – Az ő indulásuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítását és megosztását szolgálja – mondta, hozzátéve, hogy egy dolgot kell tudomásul venni: „egy kérdés lesz áprilisban, Fidesz vagy nem Fidesz”. – Aki nem az összefogott ellenzékre adja a szavazatát, az a Fidesz korrupt, egyre inkább pártállami struktúrájának a hatalmon maradását szolgája – fogalmazott.

Arra a konkrét kérdésre, hogy Gattyán Györgyöt is a Fidesz érdekében fellépő pártok közé sorolja-e, Márki-Zay Péter annyit mondott, hogy az általa elmondottakból szerinte egyértelmű, hogy „ki hová tartozik”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »