Már a nagy üzletláncokban is másként vásárolunk az infláció hatására

A rekordokat döntő infláció hatása már a nagyobb bevásárlásokra is rányomta bélyegét, mert az emberek jelentős része gyakrabban és kevesebbet vásárol.

A trend.sk a Tesco szlovákiai vezetőjével, Martin Kuruccal készült beszélgetéséből kiderült, az energiaválság beköszönte óta a vásárlók inkább többször, de kisebb értékben vásárolnak, s növekedett azok hányada is, akik a kedvezményes árú termékeket keresik.

Hírdetés

Az ún. „akciós termékek” iránti igény tehát egyre növekszik, de ezzel együtt az üzletlánc hűségprogramja is egyre népszerűbb, vagyis a hűségkártyával vagy a mobilos alkalmazás segítségével további kedvezmények igénylése is népszerűbb mint korábban. Ilyen formában a Tesco 9 millió eurós kedvezményt adott a vásárlóknak az idén, a programot kihasználók száma pedig a negyedével növekedett.

A cég belső felmérése szerint a vásárlók 92 százaléka már most is érzi az anyagi helyzetén az infláció hatását, miközben a jövő kapcsán még szkeptikusabbak. Ebben a helyzetben az üzletbe betérők nem csak kevesebb terméket vásárolnak, hanem megnőtt a kereskedelmi márkák és a legolcsóbb termékek iránti igény is. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »