Nem kíván indulni az egyik főpolgármester-jelölt

Nem kíván indulni az egyik főpolgármester-jelölt

Összesen 14 fővárosi főpolgármester-jelölt vette át az ajánlóíveket, eddig egy adta le, egy pedig visszalépett.

Május 6-án 16 óráig lehet leadni az ajánlásokat, vagyis még egy héten át gyűjtögethette volna az induláshoz szükséges aláírásokat Simon Szilárd Attila független főpolgármester-jelölt, de valamiért meggondolta magát, és hétfőn kiszállt a versenyből – vette észre a hvg.hu. A Nemzeti Választási Iroda honlapján a neve mellett április 29-i dátummal az szerepel, hogy „nem kíván indulni”.

Hírdetés

Ahhoz, hogy főpolgármester-jelöltté válhasson valaki, május 6-án le kell adnia legalább ötezer állampolgári ajánlást. A Fővárosi Választási Iroda azt közöltr, hogy „Simon Szilárd Attila az ajánlóíveket felvette, de azokat később hiánytalanul vissza is vitte a Fővárosi Választási Irodába. Az ajánlások ellenőrzését nem kérte, és a visszalépését úgy jelentette be, hogy annak okát nem fedte fel, de indoklási kötelezettség ebben az esetben nem is áll fenn.,”

Eddig egyetlen hivatalosan nyilvántartásba vett főpolgármester-jelölt van, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje, aki már a múlt héten leadta a kitöltött ajánlóíveit, és meg is volt az ötezer aláírása. A többiek pedig még nem adták le az aláírásokat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »