Már a MOL benzinkútjai is kiapadóban

Már a MOL benzinkútjai is kiapadóban

Magyarországon már a MOL benzinkútjainál is több helyen hiánycikk az üzemanyag.

A fővárosban és vidéken is találhatók olyan kutak, ahol nem volt 95-ös benzin vagy dízel. A MOL szerint ez minden ötödik kútjukon előfordult az elmúlt napokban. Mivel a MOL-nak közel 500 magyarországi kútja van, ez kb. 70-100 töltőállomást jelent. Az olajtársaság szerepe kulcsfontosságú, hiszen a magyarországi töltőállomáshálózat több mint 85 százalékát a MOL látja el.

Hírdetés

Az Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint hozzá kell szokni ehhez a helyzethez, amíg 480 forintos rögzített áron lehet üzemanyagot vásárolni. A miniszterelnökség azt közölte, hogy január elsejétől csak feltételekkel tudják fenntartani az ársapkákat. Közben a Fidesz arról adott ki közleményt, hogy „országos üzemanyaghiány akkor lenne, ha a dollárbaloldal lenne hatalmon”.

magyar üzemanyagpiacon egyre súlyosabb helyzet alakult ki, és szakértők szerint a hiányért határozottan az ársapka a felelős, leginkább azért, mert az megszüntette a termékimportot, hiszen senkinek nem éri meg a piaci ár alatt Magyarországra benzint vagy dízelt hozni, így pedig a teljes magyar ellátás a MOL-ra hárult, miközben a százhalombattai Dunai Finomító továbbra is csökkentett kapacitással üzemel, a karbantartási munkák jelenleg is zajlanak.

(Tx, RTL)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »