Lukasenka "talán még" Sz-400-ast is kap Putyintól

Oroszország hamarosan katonai eszközöket, köztük repülőgépeket, helikoptereket és légvédelmi rakétákat szállít Fehéroroszországnak – közölte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szerdai sajtóhírek szerint.

"Oroszország a közeljövőben támogatni fog minket, nem mondom meg, hogy mekkora értékben vagy pontosan mivel, de repülőgépek és helikopterek tucatjaival, illetve fontos légvédelmi fegyverekkel. Talán még Sz-400-as légvédelmi rendszerrel is. Nagy szükségünk lenne erre, mint már korábban is mondtam" – közölte Lukasenka a Belta hírügynökség tájékoztatása szerint.

Hírdetés

A lépés elemzők szerint annak jeleként értékelhető, hogy a Kreml továbbra is támogatja az országát 1994 óta vaskézzel irányító Lukasenkát, akinek távozását a tavalyi, sokak szerint elcsalt elnökválasztást követően tömegdemonstrációkon követelték, amelyeket erőszakosan elfojtottak a hatóságok.

A két ország hadserege szeptemberben nagyszabású közös hadgyakorlatra készül. Oroszország egyfajta "biztonsági ütközőövezetként" tekint Fehéroroszországra a NATO és az Európai Unió keleti határán. Aljakszandr Lukasenka szeptember 9-én találkozik Moszkvában orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »